Su vilnos suknele nuotaka nesušaltų net šalčiausią žiemos dieną

  • Teksto dydis:

Viešbučio "Neringa Vilnius" bibliotekoje ketvirtadienio vakarą tvyrojo šventinė atmosfera. Svečiai ne tik stebėjo kūrėjos Gitanos Vyšniauskienės ("Gitana Felt") autorinės kolekcijos pristatymą, bet ir kartu su autore kūrė originalius eglės žaislus iš veltinio.

Belaukdami kolekcijos pristatymo svečiai galėjo susipažinti su "Garo Care" grožio naujienomis, taipogi ir Vairuojančių moterų asociacijos prezidentė Asta Jonušienė. "Ką tik grįžau iš kelionės po šiltuosius kraštus, tad odą dabar lepinu kokybiškomis natūraliomis priemonėmis", – sakė veikli, keliauti mėgstanti moteris. Tačiau svarbiausia grožio ir jaunystės paslaptimi A.Jonušienė laiko nuo veido nedingstančią šypseną, pozityvumą ir aktyvią gyvenseną.

Kūrėja G. Vyšniauskienė pristatė dviejų dalių kolekciją: pirmoji buvo skirta dienai, antroji – vakarui, ypatingoms progoms. Dvylika vilnos ir šilko ansamblių, grojant saksofonistui Gintarui Remeikiui, demonstravo balerinos bei šokėjos: Kristina Tarasevičiūtė, Inga Cibulskytė, Gintarė Kudarauskaitė, Ignė Rėklaitytė-Grybienė, Laura Kazielaitė, Kristina Vasilevskaja. Modeliams makiažą kūrė "Makeup secrets" akamedijos meistrų komanda.

Vilna – fantastiška žaliava, iš jos, kaip ir molio, galima nulipdyti bet ką.

"Vilna – fantastiška žaliava, iš jos, kaip ir molio, galima nulipdyti bet ką, – sakė. G. Vyšniauskienė. – Man vėlimas tarsi savotiška meditacija, savęs išraiška, nepakartojamas kūrybos procesas". Kūrėjai patinka išbandyti naujas technikas, atrasti naujus atspalvius ir potėpius, nes, pasak jos, veltinio savybės tiesiog beribės.

Finalinį kolekcijos modelį – vestuvinę suknelę demonstravo žinoma baleto šokėja K. Tarasevičiūtė. "Tikiu, kad vilkint tokią suknelę jaunoji nesušaltų net šalčiausią žiemos dieną", – po kolekcijos parodymo šypsojosi K. Tarasevičiūtė. Mergina prisipažino, seniai negalvojanti apie prietarus, mat vestuvines sukneles jai tenka demonstruoti labai dažnai. Be to, K. Tarasevičiūtei, kaip šokių ansamblio "Lietuva" narei, jau eilę metų tenka Jaunosios rolė, atliekant vestuvinių šokių siuitą. Įdomu ir tai, kad per vestuves jaunųjų motinos dovanoja savo ištekinamoms dukroms Kristinos šokį – baleto solo numerį, klasikinį valsą. "Tai – labai jautri, išskirtinė vestuvinė dovava", – neslėpė šokėja.

Pašnekovė šypsojosi, jog turbūt neatsirastų nė vieno baleto artisto, kuris neturėtų savo mėgstamų vilnonių kojinių. "Pati net šokiams turiu specialiai man sukurtą ne vieną vilnonį komplektuką", – sakė K. Tarasevičiūtė. Neretai mėgstanti ką nors gražaus ir sau pati susikurti, Kristina prisiminė, kad daugiau nei prieš dešimt metų ir jos neaplenkė veltų aksesuarų, skirtų puošti drabužiams mada. "Tačiau labai greitai supratau, kad neturiu tam kantrybės, todėl negaliu atsistebėti G. Vyšniauskienės kruopštumu ir kūrybingumu", – sakė ne vieną renginį savo grožiu ir elegancija papuošusi baleto artistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazimieras

kazimieras portretas
autorei reiktų pasimokyti spalvų derinimo. jei turi spalvotos vilnos, tai nereiškia, kad ją visą reikia sudėti į vieną drabužį. užtat vestuvinė suknelė atrodo normaliausiai, nes vienspalvė. visos kitos suknelės atrodo kaip vėmalai.

Vika

Vika portretas
Dauguma rubu tikrai grazus,o stai vestuvine suknele mane nuvyle. Modelis neatrode nei graziai nei elegantiskai. rubas kaba kaip ant kuolo. Gal modelis per liesas. Atrodo negraziai.

Labai gražu

Labai gražu portretas
kai žmonės taip puikiai atsiskleidžia tokiuose subtiliuose meno kūriniuose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių