Stačiatikių Senelis Šaltis paskelbė iš koto verčiančius metus

Trečią kartą vykusias Stačiatikių Kalėdas sostinės Katedros aikštėje antradienio vakarą pradėjo Šventasis Tėvas Konstantinas. Patriarcho sveikinimą visi sutiko plojimais.

Šventėje vaikų ir vyresniųjų kolektyvai giedojo giesmes ir dainavo. Į renginį užsuko ir jį vedusios Natalijos Leškinos žadėtas Senelis Šaltis su Snieguole. Žinoma, ne tuščiomis. Didžiausia jų dovana – šventėje pasirodę Lietuvos estrados žvaigždės Radžis, Igoris Jermolenka ir Birutė Dambrauskaitė.

Senelis Šaltis paskelbė, kad šie metai – ne kokio lietuviams įprasto arklio, o visai kitokie. Nors du svečio pasakyti pavadinimai miniai ir sukėlė juoką, tačiau juos išversti į lietuvių kalbą pavyko tik užkalbintam ketvirtąjį kartą.

Taigi, šiuos metus Senelis Šaltis įvardino taip:

Raudonųjų serbentų ir agrastų metai
ir
Ugnies paukštės metai.

Renginį taip pat sušildė žiemos mados kolekcijos pristatymas ir dainininkams talkinę šokių kolektyvai.

Šventinį renginį vainikavo visų susirinkusiųjų pakvietimas susikabinti į vieną didelį ratą.

Diena Stačiatikių bažnyčioje

„Siekiame būti atviri visiems, taip pat išliekame atviri pasiūlymams, bendruomeniniams reikalams. Vykdome aktyvią socialinę veiklą. Padedame praradusiems dokumentus arba gyvenime suklupusiems asmenims. Suteikiame jiems papildomas galimybes – remiame finansiškai, taip pat daiktais, drabužiais, medikamentais, žaislais ar baldais“, - teigė Konstantino ir Michailo parapijos choro ir studijos „Gintarėlis“ vadovė Irina Mašina.

Šioje parapijoje vaikai mokosi rusų kalbos, gilina bažnytines žinias, mokosi skaityti senąja rusų kalba, melstis, Katekizmo pagrindų.

Minėtoje cerkvėje esama ir daugiau bendruomenių – propaguojančių blaivų gyvenimo būdą, besimelžiančių už kitus ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neklaidinkit

Neklaidinkit  portretas
visuomenės ne Stačiatikių, bet Ortodoksų /arba tikratikių/. Stačiatikių sąvoką įvedė mūsų katalikai,norėdami atskilusią Rytų bažnyčia pažeminti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių