„Sporto kino vakaruose“ – ekstremalo istorija

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Vilniaus universitetas (VU) sporto mėgėjus kviečia į antrąjį „Sporto kino vakarų“ seansą. Jame - slidininko ir BASE šuolininko, ekstremalaus sporto inovatoriaus Shane’o McConkey istorija.

Dokumentinio filmo „McConkey“ autoriai tyrinėja kaip vienas sportininkas įtakojo visos sporto šakos vystymąsi ir pasakoja, kokį kelia jam teko nueiti, kad įgyvendintų savo svajones. Shane McConkey yra pionierius, kurio talentas ir nepakartojamas humoro jausmas įkvėpė daugybę žmonių.

Nors sportininkas išgarsėjo dėl savo pasiekimų, o jo slidžių dizaino vizija sukėlė tikrą revoliuciją slidžių gamyboje, nedaug kam žinoma, kokia asmenybė slėpėsi po žinomu sporto veidu ir su kokiomis kliūtimis jam teko susidurti savo karjeros kelyje. Jo aistra gyvenimui nepalieka abejingų.

Nemokamas seansas vyks Vilniuje, 18 val., Nacionaliniame atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC, Saulėtekio al. 5).

Po filmo peržiūros žiūrovai galės padiskutuoti su Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentu Sauliumi Damulevičiumi, sporto visuomenininku ir slidinėjimo treneriu Remigijumi Arlausku ir Lietuvos olimpinio sporto centro psichologu Donatu Noreika. Diskusiją moderuos Paulius Ambrazevičius.

„Sporto kino vakarai“ Vilniuje vyksta kiekvieną lapkričio antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių