Sportas pavertė moteris žvaigždėmis

  • Teksto dydis:

38 moterys, 38 skirtingos profesijos ir 38 viena už kitą įdomesnės bėgimo istorijos – tiek liepos–rugpjūčio mėnesiais socialiniame tinkle Facebook buvo pristatyta bėgimo žvaigždžių. Per du mėnesius jos sulaukė kiek daugiau nei 2 tūkst. paspaudimų „patinka“. Tokiu būdu įkvėpti moteris bėgimui stengėsi jau antrą kartą Lietuvoje organizuojamo naktinio moterų bėgimo „We Own The Night“ organizatoriai.

„Šis bėgimo renginys – tai šventė moterims. Socialiniame tinkle publikuojamomis neprofesionalių bėgikių nuotraukomis norėjome parodyti, kad bėgti gali kiekviena, nepaisant amžiaus, sudėjimo  ar užimamų pareigų. Labai svarbu paminėti, kad dauguma projekte dalyvavusių merginų yra draugės, o kai kurios jų net susipažino bėgiodamos, tad tai tik dar vienas puikus įrodymas, kad bėgioti yra ne tik naudinga kūnui, bet ir sielai“, – sako renginio iniciatorė Milda Monstavičiūtė.

Projektas truko 8 savaites, kiekvieną jų pristatytos 4-5 draugių grupelės. Moterų bėgimo istorijos – pačios įvairiausios: nuo pasakojimų, kaip kažkada vaikystėje buvęs didžiausiu priešu, dabar bėgimas yra vienas didžiausių malonumų iki linksmai pasibaigusių bėgimų nuo pernelyg įkyrių gerbėjų ir t. t. Pavyzdžiui, viena iš dalyvių Regina Juškytė savo istorijoje pasidalino mintimis apie bėgančią moterį: „Ji man pati gražiausia, seksualiausia ir nuoširdžiausia. Bėganti ir pasitikinti savo laiku, pačios muzika ir mintimis: banguotomis svajonėmis apie vaikiną, drauges ar artėjantį vakarėlį. Galbūt net dėliojanti rimtą verslo planą ar nostalgiškai liūdinti prisiminimuose, kai visa tai nuoširdžiai atsispindi jos veide. Sustojusi ji garsiai pasako: „ O, kaip gera...! Jėga! Gyvenimas tikrai gražus!“

Jau šį šeštadienį įvyksiantis naktinis moterų bėgimas „We Own The Night“ (liet. „Mums priklauso naktis“) dalyves pakvies įveikti 5 km trasą naktiniame Vilniaus senamiestyje.

„We Own The Night“ bėgimai jau ne pirmą kartą vyksta didžiausiuose pasaulio miestuose – jų sąraše tokie megapoliai kaip Londonas, Paryžius, Amsterdamas, Berlynas ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių