Sostinėje – pirmasis picų valgymo čempionatas

  • Teksto dydis:

Pasaulyje greičiausiu picos valgytoju yra pripažintas amerikietis Peteris Czerwinskis, kuris 2013 metais 30 centimetrų picą sugebėjo suvalgyti per 41 sekundę. Lietuvoje greičiausiai šeimyninę picą 2009 metais įveikė vilnietis, tuomet jam prireikė 4 minučių ir 10 sekundžių.

Vilniuje veikiančiame mėsainių ir picos bare „P&B Baras” ketvirtadienį bus siekiama naujų rekordų – vyks picų valgymo varžybos, kuriose dalyviai turės įveikti po 2 picas. Baro atstovas Artūras Braslauskas pasakoja, kad jį ypač nustebino didelis varžybose dalyvauti norinčiųjų skaičius.

„Dalyvių skaičius mus maloniai nustebino, dalyvauti varžybose panoro daugiau kaip 200 dalyvių. Žinoma, tiek sutalpinti dalyvių vienu metu negalėsime, todėl varžybos vyks kas dvi savaites, kiekvieną kartą varžysis po 10 – 14 dalyvių, o metų pabaigoje susirungs greičiausi valgytojai. O pirmasis renginys vyks jau šį ketvirtadienį“, - kalbėjo baro „P&B Baras” vadovas A. Braslauskas.

Turės suvalgyti 2 picas

„Noriu pabrėžti, kad tai nebus persivalgymo varžybos. Eksperimentavome, kiek yra optimalu picų įveikti, ir paskaičiavome, kad dvi picas gali įveikti daugelis. Žinoma, to nerekomenduoju daryti kiekvieną dieną“, - juokaudamas kalbėjo baro vadovas.

A.Braslauskas pasakoja, kad konkurso metu valgydami dalyviai galės gerti tik vandenį: „Varžybų dalyviai turės suvalgyti po vieną paprastą, ir vieną aštresnę picą. Taip pat galės užsigerti vandeniu“.

Pirmasis picų valgymo čempionatas vyks rugsėjo 29 dieną. Renginio pradžia - 18 val. 30 min. bare „P&B Baras”, Žemynos g. 19, Vilnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių