Sostinę sudrebino „BrainStorm“ koncertas – gerbėjus stebino ir latviškais hitais

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Vilniuje savo naujausio albumo „About the Boy Who Plays the Tin Drum“ pristatymo koncertą surengė Latvijos muzikos žvaigždės „BrainStorm“. Koncertų salėje „Compensa“ susirinko ne tik grupės gerbėjai iš Lietuvos, bet ir būrys fanų iš Latvijos.

Nenuostabu, kad kaimyninėje šalyje grupės „BrainStorm“ nariai – aukščiausio lygio žvaigždės, išlaikančios populiariausios Baltijos šalių grupės statusą. Šią vasarą surengto albumo pristatymo Latvijoje „BrainStorm“ koncertuose apsilankė per 120 tūkst. žmonių.

Lietuvoje grupės pasirodymas sutraukė arti dviejų tūkstančių žiūrovų. Šeštadienį įvykusio koncerto metu grupė atliko naujo albumo dainas bei atidavė duoklę savo puikiai žinomiems hitams „My Star“, „Little Raindrops“, „Thunder Without Rain“, „Skolzkije ulicy“, „Colder“, „Maybe“, „A Day Before Tomorrow“ ir kitiems.

Kelis kūrinius „BrainStorm“ atliko gimtąja latvių kalba. Kartu su grupe scenoje pasirodė trys pritariančios vokalistės ir specialūs šio turo svečiai iš Švedijos – vienas albumo prodiuserių Povelas Olsonas ir muzikantas Magnusas Nilsonas. Koncertą taip pat papildė įspūdingos vizualizacijos, lydinčios grupę viso naujo albumo pristatymo turo metu.

Ši diena „BrainStorm“ bei grupės gerbėjams buvo ypatinga ir tuo, jog šeštadienį buvo pradėtos platinti fizinės albumo „About the Boy Who Plays the Tin Drum“ kopijos, koncerto klausytojai Vilniuje buvo pirmieji, galėję įsigyti šio albumo kompaktinę plokštelę.

Po koncerto „BrainStorm“ muzikantai su komanda liko nakvoti Vilniuje, o sekmadienį ryte išvažiuos koncertuoti į Minską. Artimiausiuose grupės koncertų planuose – kitą savaitę trys koncertai Rusijoje ir lapkričio mėnesį pasirodymas Taline.

Po savo pasirodymo „Eurovizijos“ dainų konkurse 2000-aisiais metais išpopuliarėję „BrainStorm“ Lietuvoje su koncertais lankosi nuo 2001 metų, kai dainos „My Star“, „Online“, „Maybe“ užkariavo didžiausių Lietuvos radijo stočių topus.

Ir nors būtent „Maybe“ laikoma žinomiausiu „BrainStorm“ kūriniu, mūsų šalies klausytojai jau spėjo pamėgti ir naujojo grupės albumo dainas – singlai „My Heart’s So Lost (On You)“, „Wonderful Day“ ir „Nothing Lasts Forever“ jau kuris laikas skamba Lietuvos radijo stočių grojaraščiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių