Akcija „Lietuva skaito!“: skaitymo alkį kviečia numalšinti keliaujant traukiniais

  • Teksto dydis:

Gegužės 7-ąją skaitymo skatinimo akcija „Lietuva skaito!“ kviečia numalšinti skaitymo alkį ir kartu keliauti skaitančiais traukiniais!

Į juos, kursuojančius maršrutais Klaipėda – Vilnius (išvyksta 10:25) ir Vilnius – Kaunas (14:45), savo gimtinėse (ar netoli jų) įlips ir kūryba dalinsis šie lietuvių rašytojai: Lina Buividavičiūtė, Nerijus Cibulskas, Ramūnas Čičelis, Marijus Gailius, Dovydas Grajauskas, Andrius Jakučiūnas, Giedrė Kazlauskaitė, Rimantas Kmita, Laima Kreivytė, Gvidas Latakas, Gytis Norvilas, Jurga Tumasonytė ir Aivaras Veiknys.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, skaitančiais traukiniais keliausiančių keleivių laukia neužmirštama kelionė. „Vertiname tai, kad kelionės traukiniu metu mūsų keleiviai savo laiką gali skirti sau – muzikai, knygai, poilsiui. Daugeliui kelionė traukiniu ir knyga jau ir dabar atrodo neatsiejami, tačiau gegužės 7-ąją specialiais reisais vykstančių keleivių laukia visai kitokia skaitymo patirtis, o kiekvienoje stotelėje – naujas atradimas“, – pasakoja L. Baužys.

Be šio ir gausybės kitų renginių, organizatoriai kviečia 19 val. ateiti į bare „Peronas“ (Geležinkelio g. 6, Vilnius) vyksiančią netradicinę vakarienę bei su kitais vakarieniaujančiais pasivaišinti akcijos dalyvių kūriniais: skanauti tekstus ir lavinti skonį kūrybinėse skaitymo dirbtuvėse. Specialius patiekalus šiai vakarienei siūlys žinomi Lietuvos visuomenės veikėjai, o sunkesnį maistą suvirškinti padės alternatyvaus roko grupės „Arklio galia“ koncertas.

Ketvirtus metus Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) ir Lietuvos spaustuvininkų asociacijos (LISPA) inicijuojamas renginys ragina skleisti skaitymo virusą, laužyti su skaitymu susijusius stereotipus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių