Šiais metais „Velomaratonas“ kviečia dalyvauti ne tik dviratininkus

Artimiausią savaitę Vilniuje karaliaus dviračiai – pirmadienį kovą dėl medalių pradės pasaulio orientavimosi kalnų dviračiais dalyviai, ketvirtadienį startuos daugiadienės „Baltic Chain Tour“ lenktynės, o jau šį sekmadienį į sostinę daugiatūkstantinę minią sutrauks ir masiškiausia dviračių sporto šventė – „Velomaratonas“.

Jau aštuntą kartą sekmadienį vyksiantis „Velomaratonas“ – didžiausias dviračių sporto entuziastų renginys Baltijos šalyse. Be to, šiemet jame pakviesti dalyvauti ir riedučių, paspirtukų ir riedlenčių mėgėjai.

Nors sportininkų grupėje neišvysime pajėgiausių šalies dviratininkų, „Velomaratone“ netrūks žymių veidų – vaizdingomis Vilniaus vietomis pedalus mins olimpinis vicečempionas, penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, režisierius Arūnas Matelis ir kiti.

„Registracija dar vyksta, tai mes manome, kad turėsime virš 10 tūkstančių dalyvių ir šitas skaičius jau yra nusistovėjęs, nes, patikėkit, 10 tūkst. dviratininkų yra tokia masė, kad įsivaizduokit, jeigu priešais Seimą stovi mėgėjų dviratininkų startas, tai paskutiniai stovi milžiniškoj Jasinskio gatvėj“, – pasakojo varžybų organizatorius Benediktas Vanagas.

Vilniaus miesto savivaldybė džiaugiasi, kad „Velomaratonas“ ne tik išaugo į vieną masiškiausių sporto renginių Lietuvoje, bet ir padėjo kelti dviračių kultūrą.

„Visą tą kultūrą „Velomaratonas“ pakėlė į kitą lygmenį – dviratininkai tampa atsakingesni, saugesni, dėvi šalmus, laikosi taisyklių ir dabar ateina laikas, kai pėsčiuosius reikia mokyti, kaip elgtis su dviračiais, kaip sugyventi kartu“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

„Velomaratonas“ sekmadienį prasidės 9 valandą ryto, kai į trasą išvažiuos ištvermingiausieji 100 arba 50 kilometrų pasirinkę dviratininkai. Vėliausiai vyks riedučių, paspirtukų ir riedlenčių bei vaikų varžybos, o popietę ir masiškiausias mėgėjų važiavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių