Šį kartą Vilniaus aukciono ekspozicijoje daugiausia – tapybos darbų

  • Teksto dydis:

Gegužės 26 d. 18 val. Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10 / 2, Vilnius) įvyks XLVIII Vilniaus aukcionas.

Aukciono ekspoziciją apžiūrėti galima gegužės 24–25 dienomis nuo 10 iki 18 val. bei gegužės 26 d. nuo 10 iki 14 val. 

Šiame aukcione pristatoma 115 kūrinių, kurių didžiąją dalį sudaro tapybos darbai. Be tapybos darbų, aukcione pristatomi grafikos bei skulptūros kūriniai bei senosios knygos.

Aukcionas pradedamas „In focus“ rubrika. Čia dėmesys skiriamas Zalensų šeimai: Bronislovui Zalensui, jo žmonai Valerijai Zalensienei ir jų sūnui Jūračiui Zalensui. Aukciono lankytojai galės pamatyti bendrą jų ekspoziciją, kurią sudaro skulptūros, piešiniai ir aliejinės tapybos darbai. Ši kolekcija byloja ne tik apie šeimos atsidavimą kūrybai, bet ir bendrą tematinį lauką, kuriame dominuoja vaikų, motinystės bei religinės temos.

Lietuvos dailės rubrikoje pristatomi lietuvių koloristinės tapybos klasikai, kaip: V. Vizgirda, A. Martinaitis ar V. Karatajus. O šalia galime atrasti ir Žygimantą Augustą – virtuoziško piešinio meistrą. Jo darbai žavi subtilia ironija ir netikėtomis prasminėmis asociacijomis. Aukcione pristatomas jo darbas „Išjodinėtojas”. Be minėtų autorių, aukcione atrasime ir naiviojo meno atstovę – Moniką Bičiūnienę. Dailinkės paveiksluose juntamas nuolatinis vyksmas, judėjimas, kūriniai dinamiški, pripildyti šilumos ir optimistiškos nuotaikos.

Dar viena aukciono rubrika skirta Diasporos dailei. Čia tokie autoriai, kaip: Pranas Gailius, Vytautas Kasiulis, Bronius Murinas ar Pranas Domšaitis. Kiekvienas dailinkas pasižymi savitu meniniu stiliumi, išvystyta raiška.

Aukcione pristatoma virš šešiasdešimt skirtingų autorių, tad tai suteikia galimybę pamatyti lietuvių dailę visapusiškai ir plačiai. Visgi jau ne pirmą kartą, didžiausia aukciono intriga tampa Antano Žmuidzinavičiaus kūriniai. Tapybos kontekste autorius išsiskiria švelnia ir lyriška tapyba, poetiniu gamtos supratimu. Tuo tarpu aukcionuose jis žinomas ir kaip vienas brangiausiai vertinamų autorių. Ne išimtis ir šis aukcionas. Jo kūrinys „Piemuo“ įkainotas 19 tūkst. Eur.

Visus XLVIII Vilniaus aukciono kūrinius meno mylėtojai kviečiami apžiūrėti gegužės 24–26 dienomis Vilniaus Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/ 2, Vilnius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių