Savaitgalį vilniečius italai lepins mada, maistu ir renginių gausa

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį, spalio 21 dieną, Vilniaus parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasideda tris dienas truksianti didžiausia Baltijos šalyse itališko gyvenimo būdo paroda „All from Italy – La Dolce Vita, Italian Excellence“.

Tris dienas truksiantis renginys lankytojus kvies susipažinti su italų mados naujausiomis tendencijomis, įsigyti drabužių bei namams skirtų daiktų iš naujausių kolekcijų gamintojo kainomis. Italai vilniečius ir miesto svečius lepins maisto ir vyno degustacijomis, maisto gamybos šou bei seminarais.  Parodoje dalyvaus 80 įmonių iš Italijos, norinčių pristatyti savo produkciją ir paslaugas Baltijos ir kaimyninių šalių rinkai,  užmegzti glaudžius ilgalaikius verslo santykius ir supažindinti vartotojus su išskirtinės kokybės produktais, pažymėtais „Made in Italy“. Renginio atidarymo ceremonijoje dalyvaus Italijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio.

Itališki maisto produktai ir gėrimai

Didžioji dalis dėmesio parodoje teks ne kam kitam, o visame pasaulyje ypač vertinamiems itališkiems maisto produktams ir gėrimams. Lankytojai galės degustuoti aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų („Val di Lama“ ir kt.) ir sužinoti daugiau apie teigiamas jo savybes ir gaminimo būdą tiesiai iš pirmų lūpų. Parodoje bus pristatomi įvairius apdovanojimus gavę vynai ir vis labiau populiarėjantis biologiškas vynas („Terre de‘Pepi“) iš skirtingų Italijos regionų. Legendinio itališko gėrimo iš citrinų „limoncello“ taip pat netrūks. Tiesiai iš Neapolio atkeliaus šviežia „mozzarella di bufala“, „Città del Gelato“ gaminami ledai ir saldumynai „Antonio Maria Arbues“ iš Apulijos regiono, skirtingų tipų duona ir miltų gaminiai. Ir tai – tik nedidelė dalis itališkų produktų, kurių bus galima paragauti ar įsigyti.

Mada ir namai

Italų mados kūrėjai pasiūlys daugiau nei 2000 Italijoje pagamintų apdarų iš naujausių kolekcijų itin mažomis, gamintojų kainomis. Aukščiausios kokybės produktus pristatys apatinių drabužių gamintojai „BRIO Lingerie“, drabužių kūrėjai „Bellissima by Raffaella Rai“, Eleonora Amadei“ ir „Risskio“, natūralios odos rankines ir kuprines iš Florencijos demonstruos ir specialiomis parodos kainomis pardavinės „Livia Lippi“. „Valeria Grandossi Hair Accessories“ pristatys itin orginalią iš rinktinių medžiagų sukurtą galvos papuošalų kolekciją.

Taip pat lankytojų lauks daugiau nei 1000 produktų moderniems namams ir verslui: šaldymo įranga „Klimitalia“, įrenginiai restoranams ir maisto gamybos įmonėms, durys ir baldai „Di Venere“, prekės namams „Euronovità“, rankų darbo fotgrafijos albumai ir kt.

Pažintinė programa

Renginio metu vyks mados pristatymai, maisto ir vyno degustacijos, su itališku gyvenimo būdu, stiliumi ir suvokimu susiję seminarai: apie itališkos virtuvės ir mitybos ypatumus kalbės Alessandro Grimaldi iš asociacijos „FarmaGourmet“, itališkos mados tendencijas pristatys Sabino Matera „iš BRIO Lingerie“, vyndarių „Cantine Costantinopoli“ atstovai surengs „Master Class“ ir kt. Parodą „La dolce vita“ vainikuos jungtinis Agnės Jagelavičiūtės ir Lietuvoje puikiai žinomo italų virtuvės šefo Gian Luca Demarco tandemas. Galėsite tiesiogiai stebėti, kaip gimsta virtuvės šedevrai.

Paroda „La Dolce Vita“ vyks spalio 21-23 dienomis Vilniaus parodų ir kongresų centre „Litexpo“, parodų salėje Nr. 5. Parodos darbo laikas 10.00 – 18.00 val. (sekmadienį iki 17 val.). 

Įėjimas į parodą ir renginiai nemokami.

Daugiau informacijos rasite paskyroje https://www.facebook.com/allfromitalyLT/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių