Restoraną atidarę vilniečiai produktų patiekalams ieško ir pelkėse

Jei dauguma žmonių su reikalingų produktų sąrašu traukia į parduotuvę, Agnė Marcinauskaitė ir Sigitas Žemaitis tokį sąrašą nešasi į mišką ar pelkę. Čia ieško įdomesnių sezoninių ingredientų ir veža savo įkurto restorano virtuvės šefui, kuriam ir tenka užduotis sugalvoti, kokį patiekalą grybas ar uoga gardins šį kartą.

Darbus aviakompanijoje A. Marcinauskaitė ir S. Žemaitis metė pajutę, jog nebegyvena natūraliu ritmu. Ištisus metus pora keliavo po Italijos biodinaminius ir ekologinius ūkius, lankė mažus šeimyninius restoranus. Žemė, augalai, maistas, o labiausiai – vietinių gyventojų meilė savam kraštui, senosioms tradicijoms paskatino susimąstyti, o kodėl gi mes, lietuviai, taip mažai žinome apie prosenelių virtuvę ir tradicijas – juk tikrai turime dėl ko didžiuotis savo šalimi. Su tokia mintimi pora sostinėje įkūrė restoraną, kuriame karaliauja tik lietuviški sezoniniai, dažnai pačių įkūrėjų auginti, surinkti ar iš ūkininkų pirkti ingredientai.

„Kiekvieną vasarą praleisdavai kaime, pas močiutę bėgiodavai basas ir jausdavai tikrąjį sezoniškumą, nors ir nekalbėdavai apie tai, kodėl kasdien valgai ridikėlius, o vėliau – agurkus. Viskas buvo taip natūralu, tiesiog mėgaudavaisi tuo, kas yra lėkštėje. Taip mąstydami nukeliavome iki minties įkurti restoraną. Pasakėme sau, kad norime sau ir kitiems visa tai priminti ir bandyti gyventi natūraliu ritmu, bent jau prie stalo“, – tikina S. Žemaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raudonikis

Raudonikis portretas
Yra dar ,maistingų kempininių grybų.
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių