Prasideda Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis

  • Teksto dydis:

Trečiadienį sostinėje prasideda Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis.

Tarptautiniame konkurse šiemet pristatomi į aštuonias programas suskirstyti 48 filmai iš 28 pasaulio šalių, pranešė organizatoriai.

Festivalį sudarys tarptautinės ir nacionalinės konkursinės programos, vokiečių režisieriaus Jano Soldato ir Artūro Jevdokimovo retrospektyvos, naujai restauruotų dokumentinių filmų programa „Lūžio kinas: 1988-1992“, mažiesiems žiūrovams skirta programa „Filmukai vaikams“, gaubtam kupoliniam ekranui kurtas filmas „Slaptas drugių gyvenimas“, 307 minučių „Kino naktis“, renginys „Rytinis susitikimas kino industrijai“.

Filmo „Suokalbio antologija“ anonsas: 

Geriausią programos animacinį, vaidybinį ir dokumentinį filmą išrinks tarptautinė vertinimo komisija.

Planuojama, kad į Vilnių pristatyti savo filmo „Kolombiai“ atvyks italų režisierius Luca Ferri (Luka Feris), eksperimentinio dokumentinio filmo „Voverių stebėjimas“ – suomių režisierė Sera Martikainen, animacinio filmo „Raudona stora katė“ – jo kūrėjas vokietis Klausas Hoefsas. 

Sausio 18-22 dienomis festivalio filmai bus rodomi Vilniaus kino teatrų „Skalvija“ ir „Pasaka“ ekranuose. Specialūs nemokami filmo „Slaptas drugių gyvenimas“ seansai vyks už tradicinių kino salių ribų – pripučiamame planetariume Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre Žirmūnuose. Sausio 26-29 dienomis festivalis keliaus į Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Šiaulius ir Ukmergę.

 Filmo „Slaptas drugių gyvenimas“ anonsas: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių