Prabangiuose Vilniaus „penthouse“ apartamentuose – išskirtinė meno paroda

  • Teksto dydis:

Žinomi verslo ir pramogų pasaulio žmonės ketvirtadienio pavakarę rinkosi į išskirtinius Vilniaus „penthouse“ apartamentus su 360 laipsnių panoraminiu vaizdu, kur pristatyta ypatinga paroda „Ta Vieta“.

Ją pristatė nekilnojamo turto bendrovė „Baltic Sotheby’s International Realty“ su „The Rooster Gallery“.  Lietuvoje analogų neturintis būsto sprendimas puikai atskleidė visame pasaulyje pripažintų jaunosios kartos menininkų – Vitos Opolskytės, Auksės Miliukaitės, Kristinos Ališauskaitės, Eglės Karpavičiūtės ir Andriaus Zakarausko – kūrinius. 

„Ta Vieta“ kūrėjai – meno inovatoriai

Vitos Opolskytės tapyboje jungiasi realių interjerų fragmentai ir fantastiniai elementai. Derinant skirtingus vaizduojamų objektų mastelius, perspektyvos kryptis ir žiūrėjimo taškus, kuriama alogiška iracionali, vizualiai klaidi erdvė.

Auksė Miliukaitė tapo kultūriškai sugadinto žmogaus vaizdinius. Žmogaus, kuris nebesugeba matyti paprastų dalykų. Tiesiog lovos, tiesiog sienos, tiesiog gyvenimo. Tampa nebeaišku, ar kūriniai, biustai, paveikslų fragmentai, instaliacijos atsiduria kažkieno namuose ar kažkokioje galerijoje.

Eglės Karpavičiūtės žvilgsnis į tapybą, jos istoriją intelektualus ir analitinis. Jos darbų motyvai – meno kūriniai, menininkai, architektūriniai objektai ir kiti žymūs kultūriniai artefaktai.

Andrius Zakarauskas savo kūryboje taip pat tyrinėja pačią tapybą. Įterpdamas savo atvaizdą į paveikslo sandarą, tapytojas kone susitapatina su tapyba.

Tuo tarpu tapytoja Kristina Ališauskaitė atsiriboja nuo tradicinės būtinybės perteikti portretuojamojo individualumą: apibendrinti veidų ir rankų atvaizdai jos paveiksluose atlieka ženklo ar simbolio funkcijas. K. Ališauskaitė naudojasi jais kaip įrankiu tyrinėti platesnes identiteto, žmogaus psichologijos problemas, tapyto atvaizdo psichologinį paveikumą, jo gebėjimą sukelti emocijas.

„The Rooster Gallery“ vadovė Jurgita Juospaitytė–Bitinienė sakė, kad kiekvienas menininkas savo darbuose savaip kuria „Tą vietą“: „Menininkai savo kūrinius dėlioja iš aplinkos detalių, savo sapnų ir įsivaizduodami įvairias situacijas, susijusias su šia vieta“.

Ji pasakojo, kad parodoje savo darbus pristatę menininkai – daugybės Lietuvos ir pasaulio parodos konkursų nugalėtojai. „Menininkai yra pasižymėję tiek Lietuvos, tiek pasaulio meno scenoje, laimėję ne vieną tarptautinį konkursą bei dalyvavę svarbiose grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. „Ta Vieta“ kūrusių menininkų kūrinius yra įsigijęs ne vienas Lietuvos ir užsienio meno kolekcininkas“, – kalbėjo J. Juospaitytė–Bitinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių