Pirmąją parodą naujame MO muziejuje apžiūrėjo ir prezidentė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė naujajame modernaus meno muziejuje MO ir drauge su jo kūrėjais, iniciatoriais ir architektu apžiūrėjo pirmąją parodą „Visas menas apie mus“.

MO muziejus įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva. Šio muziejaus pagrindas – nuo 2008 m. kaupiama modernaus Lietuvos meno kolekcija, kurią sudaro daugiau kaip 5 tūkst. įvairaus tipo instaliacijų fotografijų ir vaizdo įrašų. Bendra šios kolekcijos, kurioje 226 autorių darbai, vertė – 5 mln. eurų.

Pasak prezidentės, privačia iniciatyva atidaromas MO muziejus – išskirtinė šimtmečio dovana Lietuvai. Tai labai aiškus signalas, kad kultūra šalyje yra reikalinga ir vertinama. Ši iniciatyva suteikė Lietuvai unikalią galimybę savo modernius menininkus pristatyti pasauliui.

Valstybės vadovės teigimu, šalies menininkų darbus priglaudęs MO taps ne tik mūsų gyventojų bei jos svečių traukos centru, bet ir vieta, kurioje bus galima pažinti Lietuvos modernaus meno istoriją. Kartu tai geras paskatinimas Lietuvos kūrėjam. Šiuo muziejumi galėsime didžiuotis prieš visą pasaulį.

MO įsikūrė buvusioje „Lietuvos“ kino teatro vietoje. Šis muziejus, kurio projekto autorius – pasaulinės architektūros korifėjus Danielis Libeskindas, pastatytas per pusantrų metų. Jo erdvė užims 3,7 tūkst. kvadratinių metrų. Čia bus eksponuojama modernaus meno kolekcija nuo 1960 m. iki šių dienų.

Oficialiam MO muziejaus atidarymui skirtas keturių dienų renginių ciklas, kurio programoje – daugiau kaip 70 koncertų, susitikimų, diskusijų ir edukacinių užsiėmimų.

Išankstinėje muziejaus apžiūroje dalyvavo ir kitų Europos modernaus meno muziejų vadovai ir kuratoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po

po portretas
mėlynos tumbos apsilankimo tikrai į muzėju neisiu nes gali užsikrėsti paranojos liga , statistika rodo kas daug bendravo su tulpė visi serga sunkia proto negalia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių