„Pelėdų kalnas“ persikelia į „Comic Con Baltics“

  • Teksto dydis:

Vis augant lietuviško kino industrijai artėjančiais metais laukia be galo daug kokybiškų filmų. Dėl to jau gruodžio 2-3 dienomis vyksiančiame populiarios kultūros renginyje „Comic Con Baltics“ bus pristatytas dar vienas tokių darbų. Tai – režisieriaus Audriaus Juzėno kuriamas filmas „Pelėdų kalnas“.

Istorinėje dramoje pasakojama apie 1947-1952 m. Lietuvos įvykius ir to meto žmonių pasirinkimus: vieni savaip prisitaikė prie okupacijos, kiti – maištavo ar pabėgo, treti aukojosi, kad Vakarams paskelbtų žinią apie Sovietų Sąjungos režimą. Kūrybinės grupės teigimu, filme bus ir meilės, santykių, žmogiškosios laimės siekimo linijų, atsiskleis pokario karta, bijanti, tačiau turinti nenumaldomą širdies šauksmą, reikalaujantį Lietuvos nepriklausomybės.

„Tai nebus niūrus lietuviškas filmas apie karą miške. „Pelėdų kalne“ pagrindinė idėja yra meilė Lietuvai ir artimiesiems. Tai drąsi ir jautri istorija apie jaunus žmones, apie jų viltį ir kiek jie dėl jos gali padaryti. Filme vaidina ir daugumai nematyti aktoriai, kino naujokai, tačiau itin talentingi, kurie neabejotinai taps nauja kino aktorių karta, laužančia mums pažįstamos ir neslėpkim – dažnai dirbtinės – vaidybos standartus. Iššūkių sukurti šį filmą tikrai netrūko, tačiau mums asmeniškai labai svarbu, kad tokio masto bei turinio lietuviškos produkcijos juosta pasieks ekranus tokią svarbią Lietuvai datą – minint nepriklausomybės šimtmetį. Mūsų ambicijos gan aiškios: sukurti filmą apie tuos, kurie kūrė mūsų istoriją, galbūt net likimą, ir tokį filmą, kuris pats visam įeitų į lietuviškos kinematografijos istoriją“, – teigia „Pelėdų kalno“ prodiuserė Justina Ragauskaitė.

Filmo prodiuserė pasakoja, kad filmuojant juostą nutiko pačių įvairiausių nutikimų. „Buvo ir taip, kad filmavimo kamera-dronas pakibo ant aukščiausios pušies Rumšiškėse ir tėškėsi žemėn. Aktoriams teko filmuotis lapkričio mėnesį nardant marių vandenyje ir slepiantis po valtimi. Praėjusių metų lapkritį jau net snigo, tai buvo tikrai ekstremalu visai kūrybinei komandai“, – pasakojo J. Ragauskaitė. Dar daugiau informacijos ir išskirtinių kadrų iš filmavimo aikštelės prodiuserė žada parodyti filmo pristatymo metu renginyje „Comic Con Baltics“. Renginyje taip pat bus galima susitikti su režisieriumi ir keliais pagrindinius vaidmenis filme atliksiančiais aktoriais.

Populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics“ bus pristatomi didžiausi artėjantys lietuviško kino projektai. Taip pat, renginio lankytojai gruodžio 2-3 dienomis galėsi susipažinti ir pabendrauti su užsienio aktoriais iš filmų ir TV serialų, Holivudo specialiųjų efektų kūrėjais, komiksų autoriais ir dar daugybe įvairiausių svečių. Bilietai į renginį brangsta lapkričio 6 dieną. Daugiau informacijos apie renginį – ccbaltics.com. Bilietus platina tiketa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių