Parodoje – kadrai iš vieno kontrastingiausių Vilniaus mikrorajonų

Vilniečiai bei miesto svečiai kviečiami apžiūrėti unikalios fotografijų parodos „Rasta Šanchajuje“. Vilnios krantą papuošusi paroda pasakoja vieno kontrastingiausių Vilniaus mikrorajonų istoriją.

Vilnelės krantą Užupyje papuošė fotografijų paroda „Rasta Šanchajuje“. Ją sudaro dvidešimt unikalių nuotraukų. Parodos organizatoriai klubas „Fotokablys“ teigia, kad jų tikslas buvo atskleisti Vilniaus Šanchajumi vadinamo Šnipiškių mikrorajono subtilybes
„Mus domina miestas. Miestas – kaip organizmas, kaip gyvas, nuolat alsuojantis organizmas, ir iš ko jis susideda, o susideda jis iš smulkesnių detalių, tarsi mozaika. Ir būtent tą įdomesnę mozaikos detalę mes pamatėme Šanchajuje“, – teigė klubo „Fotokablys“ prezidentas Marius Dijokas.

Nespalvotais vaizdais pasakojama mikrorajono istorija, kasdieninio gyvenimo akimirkomis, vietinių gyventojų veidais, architektūra ir buities detalėmis piešiamas išskirtinis Šanchajaus paveikslas.

Nuotraukos atspausdintos ant šalčiui ir vandeniui atsparaus brezento, jas apžiūrėti galima iš toliau nuo Vilnelės kranto. Neatsitiktinai parinkti ir kompoziciškai stambūs nuotraukų kadrai.

Parodos organizatoriai tikisi, kad nuotraukos padės iš naujo atrasti šias unikalias Šnipiškių vietas. Vilniečiams bei miesto svečiams paroda bus eksponuojama iki lapkričio pirmos dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių