Parodoje – apie sustabdytą laiką, gyvenimą ir prisikėlimą

Visų šventųjų dienos išvakarėse du menininkai Vilniaus galerijoje „Kairė-dešinė“ atidarė parodą, kurioje per kūrybą svarsto apie sustabdytą laiką, gyvenimą ir prisikėlimą. Fotografės Laimos Milkintės ir skulptoriaus Andriaus Ermino instaliacija sujungia kelias medijas.

Laima Milkintė ir Andrius Erminas parengė parodą, kurią dar vadina žaidimu. Fotografė skulptoriui pateikė nuotraukas, o jis pagal jas kūrė objektus. Taip gimė bendra instaliacija.

L. Milkintės fotografijose užfiksuoti vaizdai iš jos klajonių po Vilniaus senamiestį ir atokesnius rajonus. A. Erminas nuotraukų detales ištraukia į trimatę realybę. Ekspoziciją papildo L. Milkintės vaizdo darbas, kuriame neįgaliojo vežimėlyje sėdinti moteris pasakoja apie savo gyvenimą. Tačiau ją įsivaizduoti tenka žiūrovui – menininkė fiksuoja tik langą, pro kurį moteris mato gyvenimą. Gražius prisiminimus užgožia realybė – nepatenkintas kaimynas.

Skulptorius galerijos „Kairė-dešinė“ ekspozicijų salėje sukuria savą kambario, kuriame galėtų gyventi pasakotoja, viziją. Pasak autorių, paroda „(Ne)matymai“ – apie ribas, kurių kartais negalime peržengti, apie tai, kaip kasdienybę galime pamatyti kitokią.

Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ paroda veiks keturias savaites.

Plačiau apie parodos atidarymą – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių