Netikėtas reginys: orkestras repeticiją surengė po atviru dangumi

  • Teksto dydis:

Antradienio vidurdienį Vinco Kudirkos aikštėje vilniečiai galėjo pamatyti netikėtą reginį - maestro Gintaras Rinkevičius kartu su savo vadovaujamo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantais surengė viešą simfoninio orkestro repeticiją po atviru dangumi.

Joje miestelėnai ir miesto svečiai turėjo unikalią galimybę netradicinėje aplinkoje išvysti ir išgirsti daugiau nei 60 klasikinės muzikos profesionalų. Panašu, kad renginys abejingų nepaliko - gyvai pasiklausyti simfoninio orkestro V. Kudirkos aikštėje susirinko minia žmonių.

G. Rinkevičius sako, kad idėja surengti atvirą orkestro repeticiją kilusi norint parodyti, jog simfoninio orkestro muzika yra skirta visiems. „Įprastai klausytojai eina pas mus, į koncertų sales, o dabar mes nusprendėme ateiti pas juos ir parodyti, kad esame atviri žmonėms. Manau, šiltos besibaigiančio pavasario dienos - tam pats tinkamiausias laikas", - šypsojosi G. Rinkevičius. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas taip pat pridūrė, kad naujų kūrybinių raiškos būdų paieškos yra nuolatinė kolektyvo veiklos dalis.

V. Kudirkos aikštėje Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atliko orkestro vizitine kortele tapusį legendinio Argentinos kompozitoriaus Įstoro Piazzollos „Libertango", taip pat kūrinius iš žymiausių kino filmų. Birželio 1-15 d. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras savo klausytojus pakvies į Vilniaus paveikslų galerijos kiemelį, kur surengs jau tradicija tapusį LVSO Vasaros festivalį. „Lengvesnio žanro, bet tokios pat aukštos kokybės simfoniniai koncertai yra ne tik proga pakviesti publiką maloniai praleisti vasaros vakarą. Kartu jie - ir puiki galimybė užsiauginti jaunąją klausytojų kartą, edukuoti, sudominti simfoninės muzikos menu", - kalbėjo G. Rinkevičius. Šiemet Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vasaros festivalyje skambės koncertai „Džiazuojanti klasika su simfoniniu orkestru", „Gražiausia filmų muzika" ir klausytojų itin pamėgtos, kasmet vis kitokios „Roko baladės".

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vasaros festivalis Vilniaus paveikslų galerijos kiemelyje: „Džiazuojanti klasika su simfoniniu orkestru" - birželio 1 d., „Gražiausia filmų muzika" - birželio 10 d., „Roko baladės" - birželio 15 d. Dirigentas G. Rinkevičius. Bilietai parduodami „Tiketoje" ir Vilniaus kongresų rūmų kasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių