Naktis Muitinės muziejuje: tarnybinių šunų šou ir laboratoriniai tyrimai

  • Teksto dydis:

Gegužės 21 d., šeštadienį, Muitinės muziejus prisijungs prie visoje Europoje populiarios Muziejų nakties iniciatyvos ir pakvies lankytojus apžiūrėti ekspozicijų neįprastu muziejams darbo laiku.

Muitinės muziejaus durys svečiams bus atvertos 18 val. Planuojama dirbti iki 24 val., tačiau, kaip juokauja muziejaus darbuotojai, likus keletui minučių iki vidurnakčio atvykę lankytojai tikrai nebus skubinami išeiti ir galės ekspozicijas apžiūrinėti tiek ilgai, kiek norės.

Muitinės muziejus žada paketą pramogų. 

18:00 ir 19:00 valandomis aikštelėje priešais Muziejaus pastatą vyks muitinės kinologų ir jų tarnybinių šunų pasirodymas. Bus galima pamatyti, kaip turi elgtis idealiai dresuotas šuo ir kaip lengvai muitinės keturkojai aptinka paslėptus narkotikus.

20:00 valandą vyks Muitinės mokymo centro kinologo ir tarptautinės kategorijos teisėjo Artūro Zalecko paskaita apie šunų dresūrą bei kinologo darbo užkulisius. Šią paskaitą itin rekomenduojame tiems, kurie svajoja įsigyti keturkojį draugą ir nori gauti profesionalo patarimų.

Viso vakaro metu bus galima įsijausti į muitinės pareigūno darbą, apžiūrėti prie įėjimo į muziejų pastatytą muitinės mobiliosios grupės automobilį, išbandyti jame įdiegtą įrangą, pabendrauti ir nusifotografuoti su Lietuvos keliuose patruliuojančiu muitininkų ekipažu. Pabendravus ir pasitobulinus galima bus keliauti į muziejų, kuriame tik šią naktį dirbs Muitinės laboratorijos ekspertai, tikra įranga tirsiantys įvairių medžiagų pavyzdžius.

Smagių smetoniškų istorijų lankytojams turi paruošęs knygų „Apelsinų kontrabanda“ ir „Elektros boikotas“ autorius, ilgametis Lietuvos muitinės darbuotojas Gediminas Kulikauskas. Įdomių pasakojimų nestokojantis G. Kulikauskas lankytojams pasakos apie tarpukario Lietuvos kontrabandininkų ir pasienio pareigūnų susirėmimus.

Medininkų tragedijai atminti skirtoje salėje galėsite pabendrauti su 1991-aisiais sovietų omonininkų nušauto muitininko Stanislovo Orlavičiaus sūnumi Justinu. Anksti našlaičiu likęs vaikinas seka tėčio pėdomis ir jau keletą metų yra Lietuvos muitinės pareigūnas. Ką iš tikrųjų Justinas galvoja apie skaudžius jo šeimai Medininkų įvykius ir kodėl nusprendė tapti muitininku, jis papasakos nakties Muitinės muziejuje metu.

Pokalbiai, diskusijos, edukacinė veikla ir fotosesijos tarpukario muitininko kabinete – visos lankytojų laukiančios pramogos Muziejų nakties metu bus nemokamos. Išankstinė registracija į Muitinės muziejų (Jeruzalės g. 25, Vilnius) nebūtina. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių