Nacionalinis dramos teatras „įslaptino“ kito sezono premjeras

  • Teksto dydis:

Naujasis Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) sezonas prasidės rugsėjo 2 dieną, tačiau jo suplanuotos premjeros „įslaptintos“.

Trečiadienį bus pradėti parduoti bilietai į būsimus 77-ojo sezono spektaklius, bet pirkėjai spektaklius galės rinktis tik pagal datą, premjerų pavadinimai slepiami.

Pirmąją prekybos dieną bilietus parduos ne tik LNDT kasininkė, bet ir teatro vadovas Martynas Budraitis, aktoriai Martynas Nedzinskas, Birutė Mar, Dalia Michelevičiūtė, Marius Repšys, Arūnas Vozbutas, pranešė teatras.

„Premjerų maratone“ dalyvauja penkios pirmojo pusmečio premjeros: Premjera Nr. 1, kurios pirmasis rodymas numatomas rugsėjo 2 dieną, Premjera Nr. 2, kuri žiūrovams bus pristatyta rugsėjo 17 dieną, Premjera Nr. 3 (spektaklis vaikams) – spalio 16 dieną, Premjera Nr. 4 – spalio 22 dieną ir Premjera Nr. 5 – spalio 29 dieną.

Kokios premjeros ir jų kūrėjai slepiasi po simboliniais skaičiais, ketinama atskleisti rugpjūčio pabaigoje per spaudos konferenciją.

„77-ajame sezone žiūrovams pristatysime per dešimt premjerų. Žiūrovai išvys ir meistrų darbus, ir debiutus, į teatrą dirbti atvyks užsienio kūrėjai. Jie statys lietuvių ir užsienio klasiką, šiuolaikinę dramaturgiją“, – sakė LNDT generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Skaržinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių