Motinos dieną – ryškiausios disko žvaigždės

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje ir Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ Motinos dienos proga rengiamuose koncertuose pasirodys trys 80-ųjų disko žvaigždės – pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti vokiečių eurodisko grupė „Silent circle“, neblėstanti Austrijos komanda „Joy“ ir publikos numylėtinė  C.C.CATCH.

Biografijoje – dvi dešimtys singlų

„Silent circle“ susikūrė 1985 m. Vokietijoje. Pirmuoju kolektyvo darbu tapo albumas „Nr.1“, pasaulio šviesą išvydęs 1986 m. Jau pirmasis grupės singlas „Hide Away – Man Is Coming!“ sulaukė sėkmės, tačiau didžiausio populiarumo pelnė hitai „Touch In The Night“ ir „Stop The Rain In The Night“ iš tos pačios vinilinės plokštelės.

1987 m. pasirodė dar du singlai – „Danger Danger“ ir „Oh, Don‘t Lose Your Heart Tonight“. 1994 m. grupė išleido savo antrąjį studijinį albumą „Back“, o 1998 m. – trečiąjį „Stories ‘bout Love“. Viso „Silent Circle“ savo biografijoje turi beveik dvi dešimtis singlų ir šešis geriausių dainų rinkinius.

Šiuo metu grupės sudėtyje – nepakeičiamas vokalistas Martin Tychsen, klavišininkas Harald Schafer ir būgnininkas Jurgen CC Behrens. 

Vėl susikirto keliai

Kolektyvo nariai susipažino mokydamiesi vienoje mokykloje. Tačiau vėliau likimas lėmė, kad kiekvienas iš jų pasuko savu keliu – Andy Schweitzer tapo policininku, Freddy Jaklitsch dirbo vokiečių kalbos ir istorijos mokytoju, o Manfred Temmel didžėjavo viename Vokietijos disko klube. Tačiau 1984 m. mokyklos draugų keliai vėl susikirto ir jie nusprendė pradėti profesionalią muzikinę karjerą.

Pirmasis singlas „Lost In Hong Kong“ sensacija netapo, tačiau atkreipė į grupę publikos dėmesį. Tačiau antrasis singlas „Touch By Touch“ sulaukė didelės sėkmės, atsidūrė „European Top Dance 20“, tapo Nr. 1 Austrijoje ir auksiniu daugelyje Europos šalių. Kiti du singlai „Hello“ ir „Valerie“ pelnė grupei populiarumą jau ne tik Senajame žemyne, bet ir Azijoje. „Joy“ ne kartą yra koncertavę didesnei nei 50 tūkst. klausytojų auditorijai ir dalyvavę ne vienoje populiarioje televizijos laidoje.

Per visą savo karjerą grupė yra išleidusi keturis studijinius albumus (paskutinis „Enjoy“ pasirodė 2011 m.), penkis geriausių dainų rinkinius ir 18 singlų. 

Teisme iškovotas scenos vardas

C.C.Catch arba Caroline Catharina Müller (toks tikrasis dainininkės vardas) gimė 1964 m. Nyderlanduose. Baigusi mokyklą, būsimoji disko žvaigždė norėjo tapti dizainere ir dirbo siuvimo fabrike. 1979 m. šeima persikėlė į Vakarų Vokietiją ir jau nuo 1980 m. Karolina dainavo scenoje merginų pop-grupėje „Optimal“. 1985 m. po grupės pasirodymo muzikos konkurse talentingą atlikėją pastebėjo dainų kūrėja, grupės „Modern Talking“ narys Dieteris Bohlenas ir tą pačią dieną pakvietė Karoliną į savo garso įrašų studiją. Visai netrukus jiedu pasirašė sutartį, kuri žadėjo jai puikią solinę karjerą.

Tuo metu dainininkė išsirinko scenos vardą C.C.Catch, kur dvi C yra abiejų jos vardų raidės, o „Catch“ tiesiog puikiai prie jų derėjo. 1985 m. liepos 31-ąją, Karolinos gimimo dieną, buvo išleista jos debiutinė daina „I Can Lose My Heart Tonight“, tapusi hitu Europoje. Po metų pasirodė jos pirmasis albumas „Catch the Catch“, kurio viršelyje puikavosi jos mylimas katinas.

D. Bohleno ir dainininkės bendradarbiavimas trūko ketverius metus, o per šį laikotarpį buvo išleisti keturi albumai ir 12 singlų (iš kurių net aštuoni kūriniai atsidūrė Top-20 pozicijose).

1989 m. kūrėjų keliai išsiskyrė, tačiau teisme Karolinai pavyko iškovoti galimybę naudoti „C.C.Catch“ sceninį vardą ir toliau. Vėliau dainininkė dirbo su grupės „Wham!” (George Michael) vadybininku Simonu Napier Bellu, „Duran Duran“ vadybininku Andy Tayloru ir Dave‘u Claytonu (ex-„Wham!“ ir „U2“).

Iš viso dainininkės kūrybiniame arsenale – penki studijiniai albumai, vienas mini albumas, daugiau kaip 20 dainų rinkinių, 21 singlas ir 17 vaizdo klipų.

Įdomesni faktai:

* Mėgstamas maistas ir gėrimai – vaisiai, daržovės, šampanas „La Veuve Clicquot“ arba „Moet Chandon“;

* Mėgstamiausia spalva – juoda;

* Atlikėjai, į kuriuos lygiuojasi – Tina Turner, David Bowie;

* Gyvūnai – katės;

* Geriausias laisvalaikis – knygos, piešimas, meditacija, joga, kinas;

* Mėgstamiausias rašytojas – Stevenas Kingas.

Šių grupių koncertai vyks: gegužės 5 d. – „Švyturio“ arenoje (Klaipėda), gegužės 6 d. – „Compensa“ koncertų salėje (Vilnius).

Bilietai prekyboje nuo sausio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yrakas

Yrakas portretas
Cia Pop stiliaus zvaigzdes. Disco stiliaus cia nei ziubsnelio nerasta :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių