Mokytojų namų kiemelyje – Užgavėnių šėlsmas

  • Teksto dydis:

Vasario  9 d. 18 val. Vilniaus mokytojų namai tradiciškai kviečia visus didelius ir mažus švęsti tikrųjų Užgavėnių.

Nuo 12 val. kieminėtojai S. Daukanto aikštėje kaulys blynų ir su didele nuolaida pardavinės žiemą. Vėliau, uliodami po Vilniaus miesto senamiestį, ragins miestiečius telkti pajėgas išvarant žiemą iš kiemo ir rinktis 18 val. Vilniaus mokytojų namų renginių kiemelyje (Vilniaus g. 39). Čia degs laužai, šėlionėms ir šokiams kvies kapela „Ratilai". Folkloro ansamblis „Vilniaus Dzūkuliai" parodys ypatingai gerą dzūkišką programą su tinkamu lyriniu užtaisu. 

Primiršę padoraus elgesio normas galėsite krėsti visokias išdaigas bei dalyvauti Lašininio ir Kanapinio kovoje. Stebėsite stilingai pasipuošusios Morės sudeginimo ritualą, išvarysite susikaupusį blogį, nelaimes, o kartu ir įkyrėjusią žiemą. Juk po šių linksmybių ateis kita diena, o su ja ir gavėnia - laikotarpis, kai reikės pasninkauti ir linksmybes teks pamiršti.

Jeigu kartais, kaip dera per Užgavėnes nebūsite pavalgę 12 kartų, tai tikrai galėsite padaryti mūsų šventėje. „Bebro" blyninė pasiūlys Jums paragauti net 14 rūšių blynų.

Nuo 12 val. Vilniaus mokytojų namų ir Lietuvos edukologijos universiteto šmaikštūs persirengėliai kieminės po Vilniaus senamiestį.  Pasiruošusiems blynų, arbatos ar pokštų jie burs ateitį, gydys nuo visų ligų ir aprūpins būtiniausiomis prekėmis.

Lauksime visų miestelėnų ir sostinės svečių, pavargusių nuo tamsios, nuobodžios ir ilgos žiemos  tikrosiose UŽGAVĖNĖSE.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių