Modernaus meno centras vadinsis „Mo“ muziejumi

  • Teksto dydis:

Kitąmet Vilniuje atsidarysiantis Modernaus meno centras vadinsis „Mo“ muziejumi.

Muziejaus vadovė Milda Ivanauskienė sako, kad dėl pavadinimo apsispręsta pastebėjus, jog neretai santrumpas sunku ištarti ir įsiminti.

Pasak M.Ivanauskienės, kartu su reklamos agentūra „New!“ kelis mėnesius ieškota naujo vardo, kuris būtų lengvai ištariamas ir įsimenamas, kalbėtų apie atvirumą, padėtų lankytojui kurti asmenišką santykį su muziejumi ir suvokti jį kaip natūralią savo gyvenimo dalį.

„Mo prasmė nesunkiai nuspėjama – ji užkoduota „mo-dernume“. Be to, Mo prasideda žodžiai „mo-kytis“ ir „mo-tyvacija“, o tai vienas esminių mūsų tikslų – galimybei mokytis ir gauti žinių muziejuje norime skirti tiek energijos, kad ji grįžtų išaugusiu įsitraukimu ir susidomėjimu. Mo taip pat yra angliško žodžio more („daugiau“) tarimas. „Daugiau“ mums yra raktinis žodis: daugiau žmonių prie meno, daugiau įsitraukimo, patyrimų ir bendravimo, daugiau to, kas papildo muziejaus kasdienybę – kinas, renginiai, kavinė, suvenyrai ir knygynas, viešos erdvės“, – pranešime spaudai teigė muziejaus direktorė.

Būsimo muziejaus pagrindą sudaro Lietuvos meno nuo 1960-ųjų iki šių dienų kolekcija. Šiuo metu joje yra daugiau nei 4300 tapybos, grafikos, fotografijos, skulptūros, videomeno ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje pripažintų menininkų kūrinių.

JAV architekto Danielio Libeskindo suprojektuota meno erdvė statoma buvusio kino teatro „Lietuva“ vietoje Vilniaus centre. Projekto mecenatas yra verslininkas, meno kolekcininkas Viktoras  Butkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių