MO muziejus suskaičiavo pirmuosius lankytojus: jų – išties nemažai

  • Teksto dydis:

Per keturias atidarymo dienas modernaus meno MO muziejų Vilniuje aplankė daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, pranešė muziejus.

„Greičiausiai buvo išpirkti bilietai į parodą ir ekskursijas. Tai yra įrodymas mums, kad lankytojams įdomus modernus ir šiuolaikinis menas ir jie nori sužinoti daugiau“, – teigia muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

Sekmadienio naktį pasibaigė MO muziejaus atidarymo MOratonas, pirmadienį muziejus pradėjo įprastą darbą ir veiklą. 

Nuo šios savaitės muziejuje kiekvieną trečiadienį vyks Ričardo Jankausko paskaitų ciklas Back2School. Šiose paskaitose laukiami  norintieji pažinti meną iš arčiau. Muziejuje taip pat vyks kino seansai, juos kuruoja kino teatras „Pasaka“. Muziejus taip pat tęs programas vaikams – šeimų sekmadienius. 

Lankytojai taip pat bus kviečiami ir į „Pasimatymą su meno kūriniu“ – kada skirtingų sričių profesionalai pasakos, kuris kūrinys ir kodėl jiems aktualus.

Naujas privatus muziejus dirbs visomis dienomis, išskyrus antradienius, nuo 10 val. iki 20 val., penktadieniais – iki 22 valandos.

MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Sukauptą 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX amžiaus 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų.

Dabar MO veikia naujame pastate sostinės centre, pastatytame vietoj kino teatro „Lietuva“.


Šiame straipsnyje: Mo muziejusatidarymaslankytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių