Metalo veteranai „Cannibal Corpse“ – vėl Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Pavasariui įsibėgėjus, balandžio 24 d., Vilniuje koncertą surengs 28-uosius gyvavimo metus skaičiuojantys death metalo veteranai, brutalios muzikos etalonas – amerikiečiai „Cannibal Corpse“. Per tokią ilgą savo istoriją Lietuvoje jie jau spėjo apsilankyti ne kartą. Prieš šešerius metus drebinę Vilniaus klubą „New York“, šįkart ekstremalios muzikos virtuozai savo nemažėjančią fanų gaują suburs į menų fabriką „Loftas“. Kartu su „Cannibal Corpse“ pasirodys brazilai „Krisiun“ ir europiečiai (Norvegija / Italija) „Hideous Divinity“.

„Koncertui keliami solidūs lūkesčiai. Bus įdomu ir dėl pasirinktos vietos – pats laikas paįvairinti aplinką. Ir be abejonės – dėl pačios grupės, kuri artėdama prie ketvirto dešimtmečio vis dar neišsenka kūrybinių galių, nepailsdama koncertuoja, muzikantai išlieka tokie pat produktyvūs, ištikimi savo kūrybinei linijai ir ekstremaliam death metal skambesiui. Už tai, beje, jie tuo pačiu metu ir toliau yra gerbiami metalo pasaulyje, ir ne ką mažiau keikiami bei smerkiami plačiosios visuomenės. Galiausiai, apšildantys kolektyvai padės maksimaliai išpildyti koncertą, ir tai bus stiprus respektabilaus death metalo įvykis“, - komentuoja koncerto organizatoriai „ALT events“.

Dėl savo radikalios kūrybos grupė yra turėjusi problemų ir draudimų platinti įrašus Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Pietų Korėjoje, Vokietijoje. Paradoksas, bet nepaisant to, jie apibūdinami kaip viena komerciškai sėkmingiausių death metal grupių pasaulyje, kurios parduotų albumų skaičius gerokai viršija milijoną.

„Cannibal Corpse“ dainos – tai  trumpos istorijos apie mirtį, terorą, kankinimus ir kraują, kurių siužetus, pasak grupės vokalisto George „Corpsegrinder“ Fisher, galima panaudoti kuriant siaubo filmus. Dar vienas paradoksas – patiems muzikantams kartais atrodo, kad jų dainų tekstai būna tokie brutalūs, kad net juokingi, dėl savo absurdiškumo keliantys juoko priepuolius. Todėl, pasak vokalisto, į jų dainų tekstus nereikia žiūrėti per daug rimtai.

Neatsiejama „Cannibal Corpse“ įvaizdžio dalis – siaubo tematikos albumų viršeliai. Ne menkiau nei dainų tekstai, jie kelia atitinkamai groteskišką įspūdį, juose piešiami tarsi iš viduramžių inkvizicijos scenų atkeliavę kraupūs vaizdai, persipinantys su komiksų stiliaus šiurpiomis detalėmis.

Bėgant metams, grupė tęsia ne tik kraupių viršelių tradiciją, bet ir nesustodami demonstruoja neblėstantį kūrybinį potencialą, negaili jėgų pasirodymams. Amerikiečiai periodiškai išleidžia po naują albumą kas dvejus, trejus metus. Nuo paskutinio vizito Vilniuje grupė savo diskografiją spėjo papildyti dviem albumais – „Torture“ (2012) ir „A Skeletal Domain“ (2014). Todėl jų pasirodymas turėtų būti aktualus tiek jų kūrybą sekantiems ištikimiems fanams, tiek sunkiosios muzikos bendruomenei plačiąja prasme.

Bilietus platina www.ebilietai.net.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių