Menininkas atskleis, kaip šviesa veikia žiūrovo suvokimą

  • Teksto dydis:

Kovo 2 dieną, ketvirtadienį, 17 val. galerijoje „Meno niša“ menininkas Paulius Šliaupa kviečia į susitikimą, kurio metu papasakos apie tai, kaip šviesa formuoja žiūrovo suvokimą.

Menininkas kartu pristatys savo kūrybos žemėlapį ir šiuo metu galerijoje eksponuojamos personalinės parodos „Objektyvaus matymo mitas“ idėją.

P.Šliaupa aktyviai kuria ir stebina savitais tapybinės raiškos eksperimentais. Jis fotografuoja, piešia sausomis pastelėmis bei kuria video. Parodai „Objektyvaus matymo mitas“ P.Šliaupa ruošėsi beveik du metus, nors aktyviai dalyvavo užsienio meno mugėse ir sulaukė tarptautinio įvertinimo tik Lietuvos žiūrovams menininkas pristatė išskirtinę parodą, kurioje eksponuojami ne tik naujausi tapybos kūriniai, bet ir video bei objektai.

Susitikimo metu P.Šliaupa žiūrovus kvies dalintis savo įžvalgomis apie šviesą, kuri jo kūryboje yra svarbiausias šaltinis. Visa tai jis pildys savo paties darytomis nuotraukomis, vaizdo įrašais, kuriuose įamžinta nuo atradimų savo mylimame kaime iki neįtikėtinų gamtovaizdžių ir kelionių akimirkų.

„Lietuviškas vanduo – melancholiškas, užburiantis, Venecijoje vanduo kupinas žmogaus, spontaniškumo, džiaugsmo, o juk vanduo mano tapyboje labai svarbus dėl savo nuolatinio laiko tėkmės vaizdavimo. Tas pats ir su šviesa – joje daug laisvės, erdvės, susijungę šie du elementai kuria neįtikėtiną santykį“, – pasakoja P.Šliaupa.

P.Šliaupos parodoje „Objektyvaus matymo mitas“ bus atsakyta tiems, kurie nuolatos klausia, kas pavaizduota abstrakčioje drobėje, nes ras konkrečius, paties menininko pasiūlytus matymo būdus ir tie, kurie norės istoriją susikurti patys ar tiesiog mėgautis tapyba.

P.Šliaupa (gimė 1990 m.) šiuo metu Vilniaus dailės akademijos studijuoja magistrantūroje. 2015 m. P.Šliaupos personalinė paroda buvo pristatyta galerijoje „Meno niša“ ir meno mugėje „ArtVilnius“. Po to sekė pristatymai tarptautinėse meno mugėse Paryžiuje, Budapešte, Kelne, Berlyne, kur Paulius Šliaupos tapyba ant drobės, medžio sulaukė daugybės teigiamų profesionalų įvertinimų. Tapytojo kūrybą jau pamėgo Vokietijos ir Prancūzijos meno kolekcionieriai, kurie yra įsigiję dešimtis P.Šliaupos drobių. Praėjusiais metais menininko kūrinys „Pilka diena“ buvo sėkmingai parduotas Berlyno „Rotary“ klubo organizuotame aukcione, o šiemet menininkas vėl ruošiasi pasirodymams meno mugėse Paryžiuje ir Berlyne.

Susitikimas su menininku P.Šliaupa galerijoje „Meno niša“ (J. Basanavičiaus g. 1/13, Vilnius) vyks kovo 2 dieną, 17 val., menininko paroda „Objektyvaus matymo mitas“ veiks iki kovo 4 d. Galerija dirba II – V 12 – 18 val. VI 12 – 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių