Mažajame teatre – D. Overaitės jubiliejui skirtas spektaklis

  • Teksto dydis:

Spalio 13 dieną Vilniaus mažajame teatre laukiami visi, norintys pasveikinti  aktorę  Dalią Overaitę  65 metų jubiliejaus proga.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus mažajame teatre numatytas spektaklis  „Kruvinos vestuvės“ pagal garsaus ispanų poeto ir dramaturgo Federico Garcia Lorcos  pjesę tuo pačiu pavadinimu. Taigi šią savaitę turime  ypatingą proga pasimėgauti aktorės talentu ir pamatyti ją pagrindiniame Motinos vaidmenyje.

„Šį  režisieriaus Pauliaus Ignatavičiaus spektaklį labai vertinu. Norėčiau, kad jį teatras tausotų. Šis spektaklis  kitoks. Jame nėra falšo. Daugiau atvirumo, jausmų, emocionalūs aktoriai. Jaučiu, kad režisierius, kurdamas spektaklį, pasitikėjo manimi kaip aktore, o aš pati šiame spektaklyje  labai pasitikiu autoriumi, vaidmeniu, siužetu, įvykiais. Man atrodo, kad tas yra svarbiausia“, – jubiliejaus išvakarėse mintimis dalinasi D.Overaitė, per savo 40 metų aktorės karjerą sukūrusi įstabius vaidmenis E. Nekrošiaus, G.Varno, J.Vaitkaus, D.Tamulevičiūtės spektakliuose.

D. Overaitė vertina, jog  Motinos vaidmenį jai patikėjo ir talentingas jaunos kartos režisierius P. Ignatavičius, su kuriuo ji dirbo pirmą kartą. Be to, spektaklio kūrybiniame procese šiek tiek dalyvavo ir Vilniaus mažojo teatro meno vadovas  Rimas Tuminas, kurio profesionalus žvilgsnis iš šalies turėjo teigiamos įtakos spektakliui. „„Kruvinos vestuvės“ leidžia patirti,  išgyventi tikrą teatrą“, - sako pagrindinio vaidmens atlikėja, kuriai labiausiai spektakliuose patinka TYLA, gimdanti minčių protrūkį. “Ta tyla yra labai brangi ir aktorius tą labai jaučia. Ji duoda labai daug impulsų.  Dar labai svarbu, kad žiūrovas išėjęs iš teatro pagalvotų, jog jis dar  kartą norėtų  pažiūrėti tą spektaklį. Žiūrovas turi norėti sugrįžti į teatrą, į konkretų spektaklį“.

Neišvengiama likimo galia,  visur tykanti mirtis, garbė, išdidi motinos meilė  ir uždrausta meilė – tai kelios F. Garcia Lorca pjesės temos. Pjesės pagrindą sudaro tikras įvykis: jaunosios pusbrolio, su kuriuo ji pabėga iš savo vestuvių, nužudymas. Jis nužudomas, nes sulaužė tradicines visuomenės vertybes. Pjesė kalba apie mūsų baimę pasielgti kitaip nei priimta, pasipriešinti bet kokioms normoms, nebijoti būti negailestingiems sau.  D. Overaitė spektaklyje atlieka pagrindinį Motinos vaidmenį. Motinos, kuri išgyvena netektis, praranda savo vaikus. Jie miršta gindami savo garbę. D. Overaitės herojei  garbės klausimas yra labai svarbus. Ji laiminga žinodama, jog garbė buvo svarbi ir jos vaikams.   Šis spektaklis tai intymus, atviras pokalbis apie pagrindinę gyvenimo ašį – meilę. Apie meilę kuri žudo, kuri sujaukia gyvenimus, kuri neleidžia meluoti sau.

Spektaklis „Kruvinos vestuvės“, skirtas D.Overaitės 65 metų jubiliejui,  jau šį ketvirtadienį, spalio 13 dieną, Vilniaus mažajame teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių