Maestro V. Kernagio vinilo plokštelių trilogiją užbaigė „Maža išpažintis“

Kino centre „Skalvija“ ketvirtadienį buvo pristatyta trečioji Vytauto Kernagio fondo išleista vinilo plokštelė „Maža išpažintis“. Įsimylėjėlių dieną meilės ir nostalgijos prisiminimų vakare buvo labai daug. Apie laikmetį, maestro ir filmą „Maža išpažintis“ dalijosi bendražygiai ir legendinio Beno iš Nidos šeima. Vakarą vedė dainininkas Domantas Razauskas.

„Šios dainos niekada nebuvo išleistos jokiu formatu“, – sako maestro Vytauto Kernagio sūnus Vytautas.

Trečioji vinilo plokštelė „Maža išpažintis“ tarsi baigia vinilų trilogiją, kurioje jau yra „Vytautas Kernagis - Akustinis“ ir „Vytautas Kernagis – Tautos šauklys“ plokštelės.

„Visos plokštelės labai skirtingos, – sakė Vytauto Kernagio fondo viena steigėjų – Eglė Kernagytė. – Toks buvo ir pats Vytautas – visoks.“

„Pirmoji plokštelė tarsi sugrąžina Vytautą Kernagį į vinilą, – perleista pirmoji, dar 1978 metais išleista plokštelė. Pradėjusi naują gyvenimą, iš viengubos ji tapo dviguba“, – pranešime cituojamas maestro sūnus V. Kernagis.

Antrasis vinilas „Vytautas Kernagis – Tautos šauklys“ buvo dovana Lietuvos šimtmečiui. Plokštelėje skambėjo dainos, kurias V. Kernagis dainavo Nepriklausomybės laikotarpiu. „Anuomet jis ir buvo Tautos šaukliu vadinamas“, – prisimena maestro sūnus.

Trečiąją plokštelę Vytautas jaunesnysis apibūdina kaip vyšnią ant torto ir tikina, kad ji – išjausta, subtili, turi savo spalvą ir primena bene ryškiausią maestro suvaidintą personažą kine – Beną, kuris plaukė į Nidą.

Broliui Vytautui pritaria ir Eglė: „Maža išpažintis“ – itin jautri plokštelė, – ji sako ir neabejoja, kad kai kuriems ji atskleis, kaip siejasi Benas ir Nida.

Plokštelėje „Maža išpažintis“ – visas populiaraus Algirdo Aramino filmo garso takelis. Tarp septynių dainų – skirtingos populiarių dainų „Išskrido drambliai“ ir „Išdžius upeliai“ versijos, kurios niekada nebuvo išleistos jokiu formatu.

Prisiminimais apie laikmetį, kai buvo kuriamas filmas „Mažoji išpažintis“, dalijosi maestro V. Kernagio bičiulė ir bendrakeleivė, kino kritikė Izolda Keidošiūtė, muzikantas, „Dainos teatro“ laikų draugas Andrius Kulikauskas.

Prieš pristatymą kino centre „Skalvija“ buvo galima įsigyti ir pirmuosius vinilo plokštelės „Mažoji išpažintis“ egzempliorius. Platesnė prekyba internete, Vytauto Kernagio fondo puslapyje, prasidės nuo vasario 16 dienos, sakoma pranešime. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių