M. Levickis kartu su simfoniniu orkestru kvies keliauti akordeonu

  • Teksto dydis:

Jau šį rudenį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras savo klausytojus pakvies į ypatingą koncertą, kurio pavadinimas išduoda, kad jame skambės net kelias epochas apimantys klasikinio repertuaro kūriniai.

Vilniaus kongresų rūmų scenoje akordeono virtuozas Martynas Levickis imsis itin rimtos misijos - kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru Vilniaus kongresų rūmų scenoje atliks W. A. Mozarto, V. Trojano ir C. Saint-Saėnso kūrinius. Orkestrui diriguos šiuo metu Vokietijoje gyvenantis ir dirbantis dirigentas, ilgametis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro draugas Mindaugas Piečaitis.

Jaunasis akordeono ambasadorius M. Levickis, savo talentu ir charizma priverčia klausytojus iš naujo atrasti aistringą, emocionalų ir išraiškingą akordeono muzikos skambesį bei plačią instrumento galimybių paletę. M. Levickis jau sulaukė tarptautinio pripažinimo - Didžiosios Britanijos spauda šį atlikėją liaupsino už itin technišką instrumento valdymą ir galimybę naujai pažvelgti į akordeono muziką. „Talentingasis M. Levickis yra žmogus, kuris viena ranka iš naujo išrado akordeoną", - taip apie jaunąjį lietuvių akordeono virtuozą rašė vienas didžiausių Didžiosios Britanijos dienraščių „The Independent".

Pradėjęs muzikuoti vos sulaukęs trejų, vėliau M. Levickis mokėsi gimtųjų Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijoje, po kurios baigimo tęsė savo studijas Londono Karališkoje muzikos akademijoje, prof. Oweno Murrayᄐaus klasėje. Iš čia jo kelias pasuko į Ispaniją, kur Aukštojoje Baskų muzikos mokykloje (taip pat žinomoje kaip Musikene) pas prof. I￱aki Alberdi M. Levickis įgijo magistro laipsnį.

25-erių metų atlikėjas jau yra pelnęs daugiau nei 30 tarptautinių apdovanojimų, o 2013 m. išleistas jo diskas iškart atsidūrė Didžiosios Britanijos geriausių klasikinės muzikos albumų sąrašo viršūnėje. M. Levickis jau yra grojęs tokiose prestižinėse pasaulio koncertų salėse kaip Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, koncertavęs su BBC, Birmingemo ir kitais simfoniniais orkestrais.

Šiame koncerte M. Levickis akordeono garsais kvies keliauti per epochas, patirti jų skirtumus ir žavesį, pajusti nuotaikas ir įspūdį. Wolfgango Amadeus Mozarto klasicizmas, Camilleᄐo Saint-Saėnso romantizmas, Mauriceᄐo Ravelio ir Claudeᄐo Debussy impresionizmas ir Vįclavo Trojano folkloro muzikos motyvai - tai pilna paletė didžiausių muzikos genijų spalvų, atsidūrusių jaunojo akordeono virtuozo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantų rankose.

Martyno Levickio ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas „Martynas Levickis: kelionė akordeonu", diriguojamas Mindaugo Piečaičio, įvyks spalio 14 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose. Bilietus galite įsigyti „Tiketoje" ir Vilniaus kongresų rūmų kasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių