„LRT Opus terasoje“ – nemokamas kino seansas

Šį trečiadienį menų fabrikas „Loftas“ kino gerbėjus kviečia į „LRT Opus terasoje“ vyksiantį nemokamą dokumentinį amerikiečių filmą „City Of Gold“ apie maisto geografiją, skaniausius skirtingų kultūrų atradimus ir nepaprastas paprastų žmonių istorijas.

Be to, seanso metu organizatoriai užkurs kepsninę, todėl visi norintys galės ten pat vietoje išsikepti gardžių patiekalų.

Įtraukiančiame amerikiečių režisierės Lauros Gabbert dokumentiniame filme „City Of Gold“ (2015, JAV) pasakojama apie Pulicerio premijos (ši laikoma kone žurnalistų ir rašytojų Nobeliu) laureato ir maisto kritiko Jonathano Goldo klajones po unikalius Los Andželo restoranus ir jų šeimininkų gyvenimus.

„Sundance“ ir „SXSW Film Festival“ kino festivaliuose pristatytas filmas žiūrovus supažindina su Los Andželo miestu per... skrandį. Garsus maisto kritikas J. Goldas, šiuo metu rašantis „Los Angeles Times“ laikraštyje, keliauja po įdomiausias miesto maitinimo įstaigas ir atskleidžia skirtingų kultūrų, tautų ir patirčių žavesį, ragaudamas jų patiekalus.

Jei tikitės pažinties su prabangiais, „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotais Los Andželo restoranais – labai klystate. Spalvingomis miesto apylinkėmis savo žaliu pikapu J. Goldas keliauja po jaukius šeimyninius restoranėlius, gatvės maisto užkandines ir net greitojo maisto kioskelius, vertindamas ne restorano vietos prestižą, populiarumą, interjero grožį ar svečių žinomumą, o tik tai, ką randa savo lėkštėje, rašo organizatoriai.

Tie atradimai stulbinantys, nes iš kartos į kartą keliaujančiuose šeimyninių restoranėlių receptuose vienas esminių ingridientų – intriguojančios emigrantų istorijos ir laimės paieškos svajonių Amerikoje. Vedamas neišsenkančio smalsumo, skonių receptorių ir pažinimo alkio, J. Goldas tampa kerinčiu maisto geografu, supažindinančiu mus su unikaliomis kultūrų virtuvėmis, kuriose anksčiau nebuvo įžengęs nė vienas maisto kritikas.

Renginio pradžia 19 val. Prieš filmo seansą žiūrovų ir vakarieniaujančių nuotaiką kurstys DJ Vainilaitis. Filmo „City of Gold“ pristatymas – nemokamas.

Filmo seanso partneris  yra JAV ambasada Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių