Lietuvos prezidentė pasveikino seniausio šalyje folkloro festivalio dalyvius

  • Teksto dydis:

„Jau keturiasdešimt penktą kartą Vilniaus senamiesčio gatvėse ir aikštėse aidi, skamba, vingiuoja liaudies muzika, dainos ir šokiai. Tai – festivalio „Skamba skamba kankliai“ dovanos visiems Lietuvos žmonėms“, – rašoma festivalį globojančios prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Pasak šalies vadovės, festivalio sėkmę lemia unikalus jo organizatorių ir dalyvių ryšys su folkloru, kuris per amžius išsaugojo lietuvišką pasaulėvaizdį, mūsų kultūrinius simbolius ir vertybes. Prezidentės teigimu, folkloro festivalis taip pat moko atrasti ir pamilti liaudies muziką, ją saugoti ir puoselėti ateities kartoms.

Šalies vadovė, dėkodama visiems, kurie su pasididžiavimu dėvi tautinį kostiumą, dainuoja liaudies dainas, seka pasakas, šoka senuosius šokius ir perduoda šį kultūros lobyną jaunajai kartai, linkėjo, kad festivalio aidai dar daug dešimtmečių džiugintų folkloro mylėtojus ir visus Vilniaus svečius.

Šiemet festivalis „Skamba skamba kankliai“ vyks net šešias dienas, jame dalyvaus per 1500 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio, bus surengta 40 nemokamų renginių – šokių ir pasidainavimo vakarų, susitikimų, koncertų, kurių dalis šiemet pasieks ir miesto gyvenamuosius rajonus.


Šiame straipsnyje: Skamba skamba kankliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių