Lietuvos bardai šventė savo gimtadienį

Trečiadienio vakarą viename Vilniaus senamiesčio bare keliauti muzikos, poezijos ir humoro keliu kvietė Lietuvos bardai – jau septintasis dainuojamosios poezijos populiarintojų, organizacijos „Bardai LT“ gimtadienis buvo skirtas jauniesiems atlikėjams.

„Dirbame su absoliučiai visais dainuojančiais bardais. Turime nemažai jaunimo, kurie irgi „įsivažiuoja“ ir ateityje bus tikrai populiarūs. Surenkame pilnas sales žiūrovų – matome, kad jiems to reikia“, – teigė „Bardai LT“ vadovas Benas Jakštas.

„Bardai LT“ įsikūrė 2008 metais, kai po vieno dainuojamosios poezijos festivalio nuspręsta suvienyti bardų jėgas ir sukurti atskirą organizaciją. Prie jos prisijungė ir savęs bardais nelaikantys atlikėjai, pavyzdžiui, ant scenos pasirodę Artūras Dubaka ir Paulina Simutytė dainuoja pagal paauglystėje parašytas eiles.

„Mes nevadiname to dainuojamąja poezija. Mes tiesiog kuriame muziką, kuri nuo kitų žanrų skiriasi stilistiškai. Tik kiti prikabina tokią etiketę“, – atviravo atlikėjai.

Daugiau kaip dešimt metų dainuojamąją poeziją atliekantis Andrius Kaniava sakė, kad ši muzika leidžia atlikėjui atsiskleisti, perteikti giliausias ir slapčiausias savo mintis.

„Dainuojamoji poezija klausytojams perteikia ne konkrečias emocijas, muziką, tekstus, o tai, ką kiekvienas iš mūsų nori atsirinkti. Tad tai yra būtent tas žanras, kuriame žmonės randa save“, – teigė A. Kaniava.

Gimtadienyje atliktos dainuojamosios poezijos fragmentus kviečiame išgirsti  LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių