Lietuvoje – britų nacionalinė vertybė

  • Teksto dydis:

Neseniai savo gimtadienį atšventęs talentingasis Earlas Okinas rengiasi koncertams Lietuvoje. Britų nacionalinė vertybė – taip apie ne vienu talentu apdovanotą scenos meistrą sako jo tautiečiai.

Dainų autorius ir atlikėjas, kurio muzikos diapazonas apima klasikinį džiazą, autentišką bosanovą (laikomas geriausiu šio žanro muzikos atlikėju už Brazilijos ribų); pianistas, gitaristas, – neįtikėtina, tačiau visa tai telpa vienoje asmenybėje. Visoje šioje žanrų pynėje E.Okinas dar pasirodo ir kaip subtilaus britiško humoro autorius. Jis neretai kviečiamas į televizijų laidas, kur tiek studijos žiūrovus, tiek stebinčius televizijos laidas palieka garsiai kvatojančius.

Anot kritikų, E.Okinas turi neeilinių gabumų kurti ir atlikti įvairiapusę muziką: jo burna trimitą imituojančios partijos tiesiog užburia, gebėjimas bendrauti ir uždegti publiką nepalieka abejingų.

"Tu tikras genijus – sugebėjai savo žanre rasti nišą, kurios aš niekada nebuvau matęs ar girdėjęs, – tu tiesiog nuostabus, – yra pasakęs prodiuseris, aranžuotojas Buddy Bregmanas. – Sunku įsprausti tave į rėmus – muzikantas-komikas ar dar kas nors – ko gero, publikos akyse tu gali būti, kuo tik ji trokšta, kad būtum."

Atlikėjas laikomas gero skonio britiško stiliaus, Didžiosios Britanijos simboliu, daugybę metų šmaikščiai vadinamas muzikos genijumi ir sekso simboliu.

Atlikėjas laikomas gero skonio britiško stiliaus, Didžiosios Britanijos simboliu, daugybę metų šmaikščiai vadinamas muzikos genijumi ir sekso simboliu. Kodėl? Organizatoriai kviečia apsilankyti E.Okino koncerte ir viską pamatyti patiems.

E.Okinas yra koncertavęs visose žymiausiose Londono salėse, tarp jų "The Royal Albert Hall", "London Palladium", "Wembley" arena, "The Royal Royal", "Drury Lane" ir "The Barbican".

E.Okinas buvo vienintelis atlikėjas, apšildęs legendinį Paulą McCartney 1979-aisiais. Jo kūrybinėje biografijoje – sukurtas miuziklas ir keletas šešių dalių simfonijų. E.Okino karjera trunka daugiau nei pusę amžiaus – visą šį laiką atlikėjas išlieka gerbėjų mylimas ir laukiamas, o skambant kūriniams "Bessie", "My room" ir "Mango", netyla ovacijos.

Nuo vaikystės, septintojo dešimtmečio, vinilines plokšteles kolekcionuojantis atlikėjas šiais turtais dalijasi su savo vedamos radijo laidos auditorija. O ir jo paties asmeninis stilius – tarsi iš praėjusio šimtmečio: muzikantas niekuomet nedėvi šiais laikais įprastų džinsų, vairuoja senovinį britišką automobilį.

Beje, įdomus faktas yra ir tai, kad brito seneliai kilę iš Baltarusijos, nors pats atlikėjas Rytų Europos valstybėse nėra buvęs. Lietuvoje E.Okinas lankysis pirmą kartą, tačiau atskleidžia, kad susitikimas su lietuviškąja publika jam be galo svarbus ir dėl jo paties šaknų.

2017-aisiais apie atlikėją sukurtas dokumentinis filmas "Who is Earl Okin" Bruklino filmų festivalyje yra gavęs apdovanojimą ir šiuo metu vyksta derybos dėl jo pasirodymo televizijoje.

Kas? E.Okino koncertas.

Kur? Šv.Kotrynos bažnyčioje.

Kada? vasario 16 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių