„Lėlės“ teatro premjera vaikams kuria žaismingą muzikos ir magijos pasaulį

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Vilniaus teatre „Lėlė“ mažiesiems žiūrovams bus pristatyta paskutinioji šio sezono premjera – magijos ir gyvos muzikos spektaklis vaikams „Čia buvo / čia nėra“.

Spektaklį, kartu su talentinga bendraautorių komanda, kuria režisierius, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas Šarūnas Datenis.

„Kas yra tikra draugystė? Ar materialūs turtai padaro žmogų laimingą?“ – tokius klausimus spektaklyje „Čia buvo / čia nėra“ kelia ir atsakymų į juos žaismingai ieško režisierius Šarūnas Datenis ir du talentingi artistai: „Keistuolių“ teatro ir teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorius bei violončelininkas Vytautas Leistrumas ir puikus iliuzionistas bei aktorius Rytis Skripka.

Jųdviejų – magijos meistro ir muzikanto – duetas teatro „Lėlė“ mažąją salę paverčia vaizduotę žadinančia draugystės, pasitikėjimo, atsidavimo kitam žmogui ir savo kūrybinei aistrai išbandymų aikštele, kurioje susidraugaujama, nusiviliama, susipykstama ir susitaikoma neištariant nė vieno žodžio. Nebyliame spektaklio pasaulyje bendraujama teatriškai, jautriais, tačiau žaismingais, išradingais violončelės, akordeono, kitų muzikos instrumentų garsais bei neįtikėtinais mago-iliuzionisto rankose gimstančiais mažyčiais stebuklais.

Būtent toks, magijos ir muzikos žaisme, o ne žodžiais paremtas pasakojimas yra kur kas iškalbingesnis, tikslesnis ir suprantamesnis jaunajam žiūrovui, sako spektaklio „Čia buvo / čia nėra“ autoriai. Daiktai čia atsiranda iš niekur ir taip pat netikėtai pranyksta. Čia, regis, lyg mūras nepajudinamas dviejų bičiulių ryšys staiga virsta kažkuo neapčiuopiamu... tačiau tik tam, kad nugalėjus savo pyktį, egoizmą ir pasipūtimą, draugystė taptų dar tvirtesnė.

Jau ketvirtąjį spektaklį režisuojantis Šarūnas Datenis tęsia kūrybinį bendradarbiavimą su dailininku Antanu Dubra: jųdviejų debiutinis darbas „Gaidelis pinigautojas“ 2012 m. buvo įvertintas aukščiausiu Lietuvos teatro apdovanojimu – „Auksiniu scenos kryžiumi“ jaunojo menininko kategorijoje. O pernykštę gegužę pastatęs spektaklį-mokslinį nuotykį pavadinimu „Evoliucija“ Š. Datenis kaip režisierius debiutavo ir teatre „Lėlė“. Kartu su juo spektaklį „Čia buvo / čia nėra“ kuria aktorius-muzikantas Vytautas Leistrumas, aktorius-iliuzionistas Rytis Skripka, dailininkas Antanas Dubra ir kostiumų dailininkė Severija Janušauskaitė.

Spektaklio sukūrimą dalinai parėmė Lietuvos kultūros taryba. Spektaklio prodiuseriai: VšĮ „Dainuojanti lapė“ ir Vilniaus teatras „Lėlė“.

Magijos ir gyvos muzikos spektaklio „Čia buvo / čia nėra“ premjera – gegužės 28 d. 12 val., ir gegužės 29 d. 12 bei 14 val. Vilniaus teatro „Lėlė“ mažojoje salėje (Arklių g. 5, Vilnius). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių