L. Mockūnas ir M. Fr. Duch kviečia į laisvojo džiazo koncertą

  • Teksto dydis:

Vilniuje įsikūręs baras „Turgus“ kviečia antrąjį rudens mėnesį sutikti paskendus improvizacinės muzikos garsuose. Spalio 3 d. 19 val. čia vyks vieno ryškiausių šalies saksofonininkų Liudo Mockūno ir ypatingo svečio iš Norvegijos – kontrabosą valdančio Micheal Francis Duch pasirodymas.

Duetas muzikos gurmanams koncerto metu žada ekspresyvias laisvojo džiazo improvizacijas. Kontraboso ir saksofono garsus derinantys muzikantai meistriškai pateiks dar niekur negirdėtą džiazo eksperimentą jaukioje baro aplinkoje.

Lyriką su ekspresionizmu maišančio saksofono virtuozo Liudo Mockūno kūryba apibūdinama kaip nenuspėjama bei energizuojanti. Klausytojai gali mėgautis savitu šio muzikanto stiliumi, nes grodamas L. Mockūnas supina džiazą su šiuolaikine akademine muzika. Saksofonininkas muzikuoja ir su tarptautiniais scenos grandais, tokiais kaip Marc Ducret, Barry Guy, Mats Gustafsson bei daugeliu kitų, taip pat pats inicijuoja įvairius tarptautinius muzikinius projektus.

Norvegijos kontraboso žvaigždės M. Fr. Duch muzika kritikų vertinama kaip turinti nepaprastos kosminės energijos: grojama taip, tarsi instrumentas ir iš jo sklindanti melodija tarsi ima pulsuoti ir švytėti. Muzikantas yra prisidėjęs prie daugiau nei 50 albumų įrašų (iš kurių du – soliniai įrašai), koncertavęs Europoje, Azijoje bei Šiaurės Amerikoje. M. Fr. Duch groja su tokiais atlikėjais kaip Pauline Oliveros, Mats Gustafsson, Christian Wolff, Tony Conrad ir daugelis kitų.

L. Mockūno bei M. Fr. Duch dueto pasirodymas vyks spalio 3 d., pirmadienį, 19 val. bare „Turgus“ (Pylimo g. 59, Vilnius). DĖMESIO – būtina registracija el. paštu benas@downtownforest.lt arba tel. (+370 6) 0112305. Bilieto kaina – 10 eurų, studentams ir moksleiviams – 7 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių