L. Adomaitis apie „Enya Christmas Show“: žiūrovų laukia tikra Kalėdinė pasaka

  • Teksto dydis:

Jau šių metų gruodžio 14 d. „Siemens“ arenoje susirinkusių žiūrovų širdis virpins išskirtinis ir nepakartojamas renginys – „Enya Christmas Show“. Jo metu airių atlikėjos Enya dainų repertuarą atliks geriausių Lietuvos vokalisčių komanda – Erica Jennings, Ieva Prudnikovaitė, Rūta Ščiogolevaitė ir Evelina Sašenko.

Apie nenumaldomai artėjantį pasirodymą kalbiname „Enya Christmas Show“ muzikos prodiuserį ir meno vadovą, ne vieną tarptautinį muzikinį apdovanojimą pelniusį aranžuotoją, kino bei teatro muzikos kūrėją - Liną Adomaitį.

- Kodėl pasirinkta būtent Enya? Kuo ši dainininkė ir jos kūryba tave žavi?

- Mane žavi asmenybės, kurios sugeba pateikti savo idėjas bei kūrybą savitai, išskirtinai. Būtent tokia yra Enya.

- Kokiam klausytojui skirtas „Enya Christmas Show“ renginys? Ar tik tiems, kurie užaugo su jos dainomis, ar ir platesnei auditorijai?

- Enya muzika - plati kaip vandenynas, todėl nuoširdžiai tikiu, kad šalia tų, kurie užaugo su jos muzika, taip pat prisijungs ir jaunoji karta.

- Kokie kriterijai buvo keliami dainininkėms, atliksiančioms Enya kūrinius?

- Pagrindinis visoms atlikėjoms keliamas kriterijus – profesionalumas, kurio iš mūsų dainininkių niekas neatims. Labai džiugu, kad prie gausios šio koncerto komandos prisijungė tokie perlai kaip Ieva Prudnikovaitė, kuri  nuostabiai interpretuoja Enya dainas, Rūta Ščiogolevaitė, kurios balso šiluma ypač tinka šiam projektui, romantiškoji Evelina Sašenko ir žymioji airių kilmės dainininkė Erica Jennings. Ericos dalyvavimas projekte – labai simboliškas, nes Enya yra viena garsiausių pasaulyje airių atlikėjų.

- Kartu su vokalistėmis scenoje pasirodys ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras – kokių spalvų jis suteiks šiam renginiui?

- Šv. Kristoforo meistrai suteiks visam renginiui tą vandenyną, apie kurį kalbėjau, ir visą Enya muziką apglėbiančią erdvę. Beje, Maestro Donato Katkaus partiūrose bus ne tik jo vadovaujamo kolektyvo instrumentų partijos – jis diriguos papildomiems, ypatingą spalvą teikiantiems instrumentams: obojui, klarnetui, fleitai ir visai ritmo grupei. Drauge su bendraaranžuotoju bei notagrafu Jievaru Jasinskiu kruopščiai darbuojamės prie garso takelių, natų ir instrumentinių partijų – tai sudėtinga viso muzikinio proceso dalis. Siekiame užtikrinti komfortą ne tik klausytojams, bet ir visiems projekto muzikantams. Jau dabar girdžiu, kaip turtingai liejasi šventinio vakaro muzika, nepalikdama nei vieno klausytojo abejingu.

- Ar bus siekiama, kad Enya dainos skambėtų taip, kaip visi įpratę jas girdėti, ar visgi klausytojai išgirs ir šį tą naujo?

- Mūsų siekis nėra kopijuoti ar pateikti viską kaip buvo prieš 20 metų. Žinoma, stengiamės nenutolti nuo pagrindinės Enya muzikos idėjos, šilumos bei magijos, tačiau tiek aranžuotėse, tiek atlikime įvedame naujų spalvų. Be abejo, dainininkės taip pat įneš savito skambesio.

- Kas dar renginyje prisidės prie to, kad Enya dainos suskambėtų su joms būdinga magija?

- Visą „Siemens“ areną paskandinsime nepaprastose gamtos stichijų erdvėse. Kiekvieną kūrinį pradės ir baigs gamtos garsai, kurie labiausiai atspindės dainos nuotaiką. Kai kurie kūriniai lietumi nuneš į tolimą praeitį, kuomet riteriai aiškindavosi garbės klausimus kalaviju, o kai kurios dainos nuskraidins į kosmosą, kur netgi bus galima išgirsti erdvėlaivių pilotų tarpusavio pašnekesius. Taigi, tiek orkestro, tiek dainininkių atliekamą muziką lydės specialieji garsiniai ir vaizdo efektai, neleisiantys nutrūkti šiai Kalėdinei pasakai.

- Kuo „Enya Christmas Show“ išsiskirs iš kitų muzikinių renginių?

- Dabar turėčiau pasakyti, kad čia bus daugiausiai šviesų ir garso, didžiausias pasaulyje ekranas, per kurį ne tik matysite bet ir galėsite išskristi! O iš tikrųjų, tai bus labai profesionali, jautri, tikra ir nuoširdi muzikinė dovana Lietuvos žmonėms Šv. Kalėdų proga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apgautieji

Apgautieji portretas
AFERISTAI ! Viena karta ateis jums galas !

Vagys!!

Vagys!! portretas
Niekas leido koncui nedave, bet lt vagims dzin!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių