Kristupo vasaros festivalis: galanda dantis, bet nekanda

  • Teksto dydis:

„Galanda dantis, bet nekanda“, - ko gero, taip būtų galima apibūdinti koncertą, laukiantį Kristupo vasaros festivalio lankytojų rugpjūčio 21-ąją.

Vilniaus universiteto botanikos sode koncertuosianti grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nebijo autoironijos, kas šiandienos aktualijoms, atskleidžiamoms jos dainose, suteikia tik šiam kolektyvui būdingo sceninio šarmo.

Pirmiausia dėmesį atkreipia išskirtinis grupės pavadinimas, kurią grupės vokalistas ir smuikininkas Juozas aiškina taip: „Antikvariniai, nes solidu, vertinga, Kašpirovskio – paslaptinga, dantys – aštru.“ Ši formulė, užkoduota pavadinime – tai ne tik grupės raktas į sėkmę, bet ir puikus apibūdinimas, ko tikėtis apsilankius kolektyvo pasirodymuose.

Tie, kurie, muzikos padūkėliais, laužančiais stereotipus, tituluojamų atlikėjų koncertuose jau pabuvojo, žino, jog čia netrūksta aštraus humoro, solidžių temų, paslaptingų gramofono šnabždesių... Pridėkime per kraštus besiveržiančią čigonišką aistrą, įspūdingus kostiumus bei scenoje pulsuojančią energiją – štai ir fantastiško vasaros vakaro pažadas! Ir vos vieno pasirodymo metu publikos laukia pažintis su Mickaus bobute, daug įdomybių apie jogą, istorija apie tai, kaip žirafa sumindė kaunietį Antaną ir, žinoma, viską vainikuojanti kelionė į pažadėtąją Venesuelą!

Anot „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ narių, jų „linksmai beprotiška muzika“ atsiranda reaguojant į šių dienų gyvenimo ritmą bei aktualijas ir yra pagardinama stipria energetika, todėl muzikantai sudaro tai romantikų, tai chuliganų įspūdį. Grupė pasitelkia skirtingus muzikos žanrus: polką, postpunk’ą, mariarchi, širdį draskančias balades, psichodelines reprizas, kurios atlikėjams padeda apdainuoti šių dienų aktualijas – nusikalstamumą, buitines realijas, absurdišką madų vaikymąsi ir, žinoma, meilę.

Pripažinimo ekscentriški muzikantai jau spėjo sulaukti ne tik iš gerbėjų, bet ir iš muzikos kritikų. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ laimėjo du M.A.M.A. apdovanojimus – metų proveržio ir metų vaizdo klipo nominacijose. Vaizdo klipas „Į Venesuelą“ taip pat tapo žiūrovų geriausiai įvertintu darbu festivalio „Kino pavasaris“ surengtame vaizdo klipų konkurse „Kažkas atsitiko“.

Grupė buvo pastebėta užsienyje – šių metų pradžioje kolektyvo sukurtas vaizdo klipas „Į Venesuelą“ sulaukė šimtotūkstantinių peržiūrų Venesueloje, atlikėjai davė interviu šios šalies spaudai, o kiek vėliau šią dainą įrašė ir išleido ispaniškai.

Pasimėgaukite pašėlusia grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ muzika ir nuotaikinga atmosfera rugpjūčio 21 d., sekmadienį, 19 val. Vilniaus universiteto botanikos sode. Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“: Martynas (gitara, vokalas), Juozas (smuikas, vokalas), Artūras (bosinė gitara), Antanas (trimitas), Karolis (mušamieji), Darius (akordeonas). Programoje skambės autorinės dainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių