Knygų mugėje lankęsis Izraelio rašytojas ištikimas humaniškumo paieškoms

Vilniaus knygų mugėje viešėjusio rašytojo Abrahamo B. Yehoshua iš Izraelio knygos skaitomos visame pasaulyje, o nuomonė, ne tik literatūros, bet ir politiniais klausimais, itin vertinama.

Jis yra vienas iškiliausių šių dienų Izraelio rašytojų, kalbantis apie žmones, abejingumą ir žmogiškumo paieškas.

Rašytojas gimė 1936-aisiais Jeruzalėje. Studijavo literatūrą ir filosofiją Jeruzalės universitete. Ilgus metus dėstė literatūrą Haifos universitete ir svetur, jo žmona kilusi iš Lietuvos.

Rašytojo knygos išverstos į daugiau nei 20 kalbų, pernai jo romanas „Moteris Jeruzalėje“ išverstas ir į lietuvių kalbą. Knygoje pasakojama istorija apie moterį, žuvusią per savižudžio susisprogdinimą – ji niekam nereikalinga kelias dienas laikoma morge. Vienam žurnalistui susidomėjus šia moterimi, jos palaikų grąžinimu į Rusiją, iš kurios moteris atvyko į Jeruzalę, ima rūpintis kepyklos, kurioje moteris dirbo, žmogiškųjų išteklių vadybininkas.

A. B. Yehoshua savo romane gvildena pamatinius – tapatybės, savasties, priklausomybės vienai ar kitai vietai – klausimus. Iš niūraus įvykio jis surezga tikrą žmogiškąją tragikomediją, kurioje žmonės neturi vardų, o bičiulystė – tik darbo santykiai.

Paties autoriaus mintis išgirskite įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių