„Kitas kampas“ pristatė šou „Improvizacijos kovos“ premjerą

  • Teksto dydis:

Kovo 28 d. vakarą Vilniuje įvyko ilgai laukta vienintelio profesionalaus improvizacijų teatro „Kitas kampas“ šou „Improvizacijos kovos“ premjera.

Atitikmens Lietuvoje neturintis improvizacijos šou atvertė naują net tik teatro „Kitas kampas“, tačiau ir Lietuvos improvizacijos istorijos puslapį.

Į sausakimšą Vilniaus mažojo teatro salę susirinkę žiūrovai tapo gyvų improvizacijos kovų liudininkais. Beveik dvi valandas trukusio interaktyvaus šou „Improvizacijos kovos“ metu teatro aktoriai susikovė tarpusavyje, teatro sceną pavertę tikru improvizacijos ringu, kuriame liejosi azartas, gera nuotaika ir nesuvaldomos emocijos. Teatro aktoriai demonstravo savo charakterius, sugebėjimus ir techniką, kuri vieniems garantavo pergalę, kitiems – pralaimėjimą.

Dvi žiūrovų akivaizdoje suformuotas improvizacijos aktorių komandas vertino trys teisėjai – savanoriai iš publikos ir savo vietose likę sėdėti žiūrovai. Jie šūksniais, plojimais bei kitais būdais palaikė savo favoritus ir taip nulėmė dramatišką vakaro baigtį. Laimėtojų komanda buvo apdovanota vieno iš improvizacijos Lietuvoje pradininkų – Andriaus Žebrausko – vardo taure.

„Džiugina tai, kad visi mūsų lūkesčiai pasiteisino ir planuoti dalykai įvyko tiek scenoje, tiek, svarbiausia, žiūrovų širdyse. Tai dar kartą patvirtina, kad improvizacijos teatras „Kitas kampas“ gerą nuotaiką kuria ne iš nevykusių bajerių arba pataikavimo žiūrovui, o iš tarpusavyje nesusijusių įvykių sujungimo ir vaizduotės. Didžiausias improvizacijos stebuklas įvyksta, kai iš nieko yra sukuriama kažkas, kas prikausto kitų dėmesį ir užburia. Manau, jog šį vakarą mums iš nieko pavyko sukurti šį tą stebuklingo“, – sakė teatro aktorius Kirilas Glušavejas.

„Improvizacijos kovų“ paradoksas

Šou „Improvizacijos kovos“ kurtos Teatro sporto principais. Teatro sportas – tai improvizacijos teatro forma, kuomet dvi aktorių komandos improvizuodamos rungiasi tarpusavyje dėl žiūrovų dėmesio ir pergalės. Tiesa, teatro aktoriai pabrėžia, jog „Improvizacijos kovose“ svarbiausia – ne tik pergalė.

„Nepaisant to, kad mes kovojame vieni prieš kitus ir siekiame pergalės, mes taip pat turime vieną tikslą – ant scenos kurti smagią ir azartišką kovą. Ant scenos mus visus jungia improvizacija“, – sakė teatro aktorius ir vadovas Audrius Bružas. 

„Šis paradoksas ir tai, jog „Improvizacijos kovose“ nežinomybės yra dar daugiau negu kituose teatro spektakliuose, ir yra didžiausi šou išskirtinumai“, –pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių