„Keistuolių teatras“ pasitinka naują sezoną

  • Teksto dydis:

Naująjį teatro sezoną „Keistuolių teatras“ šiemet pasitinka kitaip. Keistuoliai kviečia žiūrovus atvykti į svečius ir tapti teatralizuoto renginio dalimi bei pirmiesiems sužinoti „Keistuolių teatro“ naujienas, susipažinti su spektaklių premjeromis.

Nemokamas teatro sezono pristatymo renginys, į kurį kviečiami visi, vyks rugsėjo 15 d., ketvirtadienį, 16 val.

„Ne vienerius metus „Keistuolių teatras“ naująjį sezoną pradėdavo teatralizuotais pasirodymais mieste. Šiemet nusprendėme grįžti į namus, į gimtąją sceną ir sezoną drauge su mums neabejingais žiūrovais pristatyti savo teatre. Pasistengsime žiūrovams pristatyti, ką jiems paruošėme per vasarą ir ko imsimės artimiausiu metu“, – atvirauja „Keistuolių teatro“ meno vadovas Aidas Giniotis.

Pristatymo renginyje bus ir veiksmo, ir pokalbių. „Ruošiame trumpą, tačiau spalvingą pristatymą – tokį, koks bus ir visas sezonas. Šis renginys ypatingas dar ir tuo, kad žiūrovai turės galimybę pabendrauti su premjeriniuose spektakliuose pasirodysiančiais aktoriais ir režisieriais, galės užduoti rūpimus klausimus. Juk paprastai per spektaklius tokios galimybės nebūna“, – teigia pristatymo rengėjas A. Giniotis.

Renginyje planuoja dalyvauti būrys į žiūrovų klausimus pasiruošusių atsakyti teatro aktorių, tarp kurių Dalius Skamarakas, Vaidotas Žitkus, Justas Tertelis, Danas Kamarauskas, Judita Urnikytė, Ieva Stundžytė, Karolis Kasperavičius, Birutė Belada Tauterytė, Benita Vasauskaitė ir daugelis kitų.

Šiemet „Keistuolių teatras“ pradės jau 29-ąjį veiklos sezoną, kuriam teatro aktoriai ir režisieriai ruošia ypač daug premjerinių spektaklių – vien iki šių metų pabaigos numatytos net penkios premjeros. Kone dvi žiūrovų kartas užauginęs teatras šį rudenį kvies pamatyti spektaklius, kurie nustebins ne vieną ilgametį „Keistuolių teatro“ gerbėją ir, pasak teatro vadovo, galbūt suvilios pirmą kartą apsilankyti tuos, kurių iki šiol nebuvo patraukusi keistuoliams būdinga dvasia.

Premjeriniuose spektakliuose žiūrovai išvys visko – nuo aršios komiškos socialinės kritikos iki sudėtingų jausmų narpliojimo. Spektaklių režisierių spektras taip pat labai platus – nuo žiūrovams puikiai pažįstamų režisierių, tokių kaip A. Giniotis, iki pirmą kartą „Keistuolių teatre“ kuriančių jaunų talentų.

„Šis sezonas ypatingas dar ir tuo, kad žymi beveik trisdešimtmetį trukusio etapo pabaigą bei priartėjimą prie tam tikrų teatro pokyčių, apie kuriuos ir pakalbėsime ketvirtadienį“, – žada A. Giniotis.

Naujų „Keistuolių teatro“ sezonų pristatymai jau seniai tapę tradicinėmis šventėmis ne tik patiems teatro aktoriams, bet ir žiūrovams. Įprastai aktorių, režisierių ir kitų teatro bičiulių kompanija išeidavo į įvairias miesto erdves, stebindavo praeivius važinėdami dviračiais, plaukdami garlaiviu ir kitaip interaktyviai švęsdami teatro darbymečio pradžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių