Kauno botanikos sodas sukūrė stebuklingą nakties pievą

  • Teksto dydis:

Bernardinų sode vykusioje „Kultūros naktyje“, pievelėje po senoliais uosiu ir liepa, lankytojus traukte traukė VDU botanikos sodui atstovaujančios dr. Astos Malakauskienės šviečiančių gėlių ir jonvabalių instaliacija.

Pasipuošusi neįprastu, naktį šviečiančiu medžių fėjos kostiumu, A. Malakauskienė sukūrė stebuklingą pievą. Joje skleidėsi gėlės bei lapai (pagaminti iš akytojo polietileno plėvelės, ekstruzinio polistirolo, vielučių, LED girliandų, padažyti fluorescenciniais dažais ir kt.), po medžiais kabėjo šviečiantys jonvabaliai (pagaminti iš akytojo polietileno plėvelės, dėkliukų kiaušiniams, vielučių bei LED balionų). Dar daugiau sutemus, medžių fėja vaikams ir jų tėveliams parodė, kaip patiems pasidaryti mažus jonvabaliukus stikliniuose indukuose. „Stiklinių indelių sieneles reikia aptaškyti specialia šviečiančia chemine medžiaga, kuri būna šviečiančiose lazdelėse – jos pradeda šviesti sulaužius lazdelę ir prasidėjus reakcijai. Į indukus galima įdėti tiulio gabaliukų, kad jonvabaliukų šviesa būtų ryškesnė, nes tiulis sugeria dalį cheminės medžiagos ir tampa šviečiančiu tinkleliu, tik reikia nepamiršti indukų užsukti, nes ore ši medžiaga greitai nustoja švytėti“, – pasakojo Asta.

„Kultūros naktyje“ medžių fėjai labai patiko bendrauti su vaikais, ji stengėsi pradžiuginti juos mažais stebuklais: dalijo šviečiančias lazdeles, šviečiančius akmenukus (jie pakraunami šviesos šaltiniu, o paskui naktį švyti žalsva šviesa).

Dar nesutemus, lankytojams medžių fėja pristatė didelio susidomėjimo sulaukusius neįprastai didelius kankorėžius (saldžiosios, kūginės, Armando, korėjinės pušies ir kt.), ankštis (gledičijos, ugniamedžio, katalpos ir kt.), riešutus (migdolų, juodojo riešutmedžio, karijos ir kt.) ir kitas sėklas, kurios buvo surinktos VDU botanikos sode arba įvairių kelionių metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių