Kairėnų vasaros festivalyje – 6 spalvingi muzikiniai pasimatymai

  • Teksto dydis:

Ketvirtasis Kairėnų vasaros festivalis į pasimatymus su muzika kvies birželio-rugpjūčio mėnesiais. Šiemet pristatoma dar įvairesnė ir spalvingesnė programa, kurią neabejotinai įvertins melomanai.

Jų laukia šeši vasaros koncertai.

Birželio 12 d. festivalį atidarys praėjusių dešimtmečių meilės, taikos ir rokenrolo idėjas perkėlusi į betoninį XXI a. grupė „Garbanotas bosistas“. Lietuvių muzikos fenomenas, rokenrolo vėliavnešiai ir pozityvių emocijų dalintojai – taip juos vadina žmonės ir žiniasklaida. Brolių Šarūno ir Manto Joneikių įkurta grupė gerai žinoma Vilniuje, jau spėjo surengti pasirodymus didžiausiuose Lietuvos festivaliuose, Latvijos ir Estijos sostinėse, pasirodė keliuose festivaliuose Didžiojoje Britanijoje. 

Birželio 19 d. Botanikos sodą drebins muzikos padūkėliai – grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Polka, postpunkas ir mariarchi, širdį draskančios baladės ir psichodelinės reprizos jiems padeda apdainuoti šių dienų aktualijas: nusikalstamumą, buitines realijas, absurdišką madų vaikymąsi ir, žinoma, meilę.

Birželio 26 d. dainininkė Erica Jennings pristatys savo gerbėjams naują akustinę programą. Atlikėja džiaugiasi sugrįžusi namo: atradusi save kaip asmenybę, savo muzikos kalbą, gyvenimo kelią. Praėjus 17 metų po debiuto su grupe „Skamp“, Erica ryžosi pradėti solinę karjerą, nes suprato, kad „tiesiog – atėjo laikas“, o jos naujos dainos gimsta iš meilės muzikai ir patirties.

Liepos 10 d. į nekasdienį pasimatymą su muzika kvies universaliu talentu apdovanota atlikėja Giedrė Kilčiauskienė, stilingai pateikianti tiek džiazo, tiek pop muziką. Savitas ir jau puikiai pažįstamas Giedrės balsas bei populiariausios pasaulio džiazo kompozicijos, pritariant muzikantams, – derinys, kuriam atsispirti vargu, ar pavyks. 

Liepos 20 d. muzikinę estafetę perims kita itin savita atlikėja – Jurga Šeduikytė. Pasauline tendencija vis dažniau tampa atlikėjų solo performansai. Jurga neatsilieka, tad Kairėnų vasaros festivalio koncerte savo muzikos mylėtojams surengs melodingą solo pasirodymą: dainuos ir gros scenoje viena pati. Programoje skambės hitais tapusios atlikėjos dainos, naujausi kūriniai iš rudenį gastrolėse po Lietuvą pristatyto muzikinio albumo „Giliai vandeny”. Savo gerbėjus Jurga pasitiks kitokia: jos kūryba įgijo šviesesnių, naujų atspalvių, o dainose atsirado daugiau optimizmo.

Rugpjūčio 4 d., festivalio uždarymui atlikėja Evelina Sašenko surengs dainininkės, aktorės, rašytojos Barbros Streisand dainų koncertą. Ši muzikos legenda pelnė didžiulės klausytojų armijos pagarbą ir tapo tikra ikona jaunesnės kartos atlikėjams. Ne išimtis ir pati Evelina. Į koncerto programą ji įtraukė kūrinius iš miuziklų „Funny Girl“, „Cats“, daug kitų populiarių B. Streisand dainų.

Bilietus platina bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių