Jaunimas organizuoja partizanų ir tremtinių dainų vakarą

75-ųjų pirmojo lietuvių trėmimo į Sibirą metinių išvakarėse Vilniaus Lukiškių aikštėje jaunimas organizuoja partizanų ir tremtinių eilių ir dainų vakarą. Juo siekiama parodyti, kad jaunimui rūpi istorija.

Projekto „Gimę Lietuvoje“ dalyvė Gabrielė Malinauskaitė dainuoja partizanų ir tremtinių dainas. Ji – viena iš grupelės jaunuolių, sumaniusių paminėti 75-ąsias pirmojo lietuvių trėmimo į Sibirą metines.

„Tie partizanai, tremtiniai buvo tokie pat jauni žmonės, kaip ir mes dabar. Jie turėjo savo gyvenimus, savo emocijas ir tai nėra kažkur toli. Jaunam žmogui dažnai atrodo, kad tai praeitas istorijos etapas, kažkokie viduramžiai. Tikslas ir buvo parodyti, kad ir jauni žmonės gali tai padaryti, jaunimą pritraukti ir parodyti tai iš savo kampo“, – aiškina projekto „Gimę Lietuvoje“ vadovas Ignas Žvinakis.

Rengiantis minėjimui surinktos partizanų ir tremtinių eilės, jų dienoraščiai. Aranžuoti lietuvių liaudies kūriniai. Muzikuojantis jaunimas sako taip norintys supažindinti Lietuvos jaunąją kartą su šalies istorijos tragiškomis akimirkomis ir suteikti galimybę jas išgyventi savaip.

„Bent jau mano kartoje buvo išmokyta, kad visi paminėjimai nuleidžiami iš viršaus, iš apačios niekas nieko nedaro, tai turi būti reglamentuota: kalbos, trukmė ir pan. Čia tokia graži iniciatyva, kurią aš palaikiau, kad patys iš apačios pradėtume kalbėti. Kaip išeis, tai tegul vertina kiti, bet tai darome iš visos širdies“, – sako projekto „Gimę Lietuvoje“ meno vadovas Irmantas Jankaitis.

Pasiklausyti naujai skambančių dainų, kurios dainuotos tolimame Sibire ir partizanų namais tapusiuose Lietuvos miškuose, projekto „Gimę Lietuvoje“ dalyviai kviečia pirmadienį 19 val. Vilniaus Lukiškių aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių