J. Naujalio choro dirigentų konkurse varžysis 12 šalių atstovai

  • Teksto dydis:

Lietuvos muzikos ir teatro akademija spalio 24–27 d. rengia III tarptautinį Juozo Naujalio choro dirigentų konkursą.

Liepos pradžioje įvyko dalyvių atranka: pirmajame ture varžysis 20 dalyvių iš 12 šalių. Iš viso konkursas sulaukė 34 kandidatų paraiškų iš Europos ir Azijos.

Pretendentų paraiškos buvo priimamos iki birželio 30 d., atranka vykdyta liepos 4 ir 5 d.

Pasak atrankos komisijos, paraiškas pateikė daug stiprių pretendentų, todėl konkurso organizatoriams teko kiek pakoreguoti pirmojo turo tvarkaraštį. Tai leido atrinkti daugiau dalyvių, nei buvo numatyta iš pradžių. Į III tarptautinio Juozo Naujalio choro dirigentų konkurso pirmąjį turą pateko 20 dalyvių iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Nyderlandų, Austrijos, Slovėnijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Vengrijos, Danijos ir Šveicarijos. Organizatoriai taip pat sulaukė pretendentų paraiškų iš Švedijos, Estijos, Japonijos, Pietų Korėjos ir Tailando.

Pagal konkurso nuostatus jame kviečiami dalyvauti 18–30 metų Lietuvos ir užsienio valstybių choro dirigentai, aukštųjų meno mokyklų, universitetų, konservatorijų choro dirigavimo studentai ir absolventai.

Konkurso prizinis fondas – beveik 4000 eurų. Pirmosios vietos laimėtojui numatyta 1500 eurų dydžio premija, antrosios vietos – 1000 eurų, trečiosios – 700 eurų. Taip pat bus skiriamos dvi diplomantų premijos po 200 Eur ir specialus prizas už lietuvių autoriaus kūrinio interpretaciją – 300 eurų.

Konkurso atrankos vyks dviem turais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, o geriausieji susirungs finale Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių