J. Lennono gimtadienyje Vilniuje gros specialiai jam suburtas orkestras

Penktadienį Vilniuje švenčiamas 75-asis muzikanto, legendinės grupės „The Beatles“ lyderio Johno Lennono gimtadienis. Šventės sumanytojas Saulius Paukštys visus sostinės gyventojus ir svečius kviečia į Johno Lennono festivalį-koncertą, kur gros ir šiai progai specialiai suburtas orkestras.

„Vakarėlį pabaigs specialiai šiai progai Virgilijaus Juto suburtas orkestrėlis, kuris taip ir pavadintas – „Johno Lennono gimtadienio orkestras“. […] O jau šventės pabaigoje, 20 val., nuo Oslo namų stogo šaus fejerverkas“, – žada S. Paukštys.

Šventė prasidės 18 val. Vilniuje, Johno Lennono vardu pavadintame skvere, kur gegužę iškilo paminklas, skirtas garsiajam britų muzikantui.

– Jau kelis mėnesius stovi J. Lenonno paminklas. Ar jis pateisina Jūsų lūkesčius? Ar turi trauką, ar čia apsilanko vilniečiai ar miesto svečiai?

– Manau, kad puikiausiai pateisina. Randame ten padėtų gėlių. Ta jo gėlė, kuri, pagal legendą, ją palietus, neša laimę, jau yra pakankamai nublizginta. Matome, kad žmonės ateina prie to paminklo.

– O kaip Jūs manote, kiek jaunoji karta dabar domisi J. Lennono muzika? Kiek ji jiems yra artima, žinoma? Kalbėjausi su jaunesniu kolega, jis sako, kad nelabai klausosi „The Beatles“ muzikos, nors, be abejo, žino šią grupę.

– Na, turbūt išvis reta tokių žmonių, kurie nuo ryto iki vakaro klausytų J. Lennono ar „The Beatles“. Žmonės klausosi įvairiausios muzikos. Bet tos J. Lennono melodijos turbūt įstrigusios daugumai nuo mažumės. To nepaneigsi.

– O kiek Jus asmeniškai domina pati J. Lennono asmenybė? Jis buvo talentingas muzikantas, bet prieštaringa asmenybė. Ar Jums žinomos jo gyvenimo detalės?

– Taip, žinomos. Tai – jokia paslaptis, jis buvo labai ekstravagantiškas žmogus. Vien ko vertas jo ir jo žmonos protestas, kai jie pareiškė, kad nelips iš lovos viešbutyje, kol nesibaigs karas Vietname. Tokie pareiškimai – ne kiekvieno nosiai. Man atrodo, kad J. Lennonas buvo itin kūrybinga asmenybė.

– Penktadienį vyks J. Lennono gimtadienio šventė, rengiama prie jau kelis mėnesius stovinčio paminklo. Kas kurs tą smagią nuotaiką, kaip teigiama Jūsų pranešime?

– Nuo 18 val. bus sakomos kelios daugiau mažiau oficialios, gal šiek tiek fliuksiškos kalbos. Žodį tars maestro Donatas Katkus, šventės organizatoriai, kalbės Jono Meko vizualiųjų menų centro direktorius Gintaras Sodeika.

O paskui jau bus muzikos. Gros kelios jaunimo grupės, o, prabėgus valandai, pasirodys mūsų viešnia Jurga Šeduikytė. Vakarėlį pabaigs specialiai šiai progai Virgilijaus Juto suburtas orkestrėlis, kuris taip ir pavadintas – „Johno Lennono gimtadienio orkestras“. [...] O jau šventės pabaigoje, 20 val., nuo Oslo namų stogo šaus fejerverkas. […]

Šventės pradžia – penktadienį, 18 val. Jos svečiai kviečiami rinktis Mindaugo g. 27, Johno Lennono skvere, esančiame šalia Oslo namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių