Izraelyje į geriausių penketuką patekęs spektaklis – sostinės scenoje

  • Teksto dydis:

Kovo 9 dieną Menų spaustuvėje Kauno šokio teatro „Aura“ platforma „Ant „Auros“ batuto“ pristatys spektaklį „Troškulys“, kuris praėjusiais metais pateko į geriausių spektaklių penketuką tarptautiniame choreografijos konkurse Izraelyje.

Spektaklio choreografas – Nielsas Claesas (Belgija) yra Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjas, debiutuojantis Lietuvoje kaip choreografas. Kūrėjas baigęs šokio studijas Olandijoje, dirbo „Project Sally Maastricht“ ir „Dansgroep Amsterdam“ trupėse, vėliau šoko Lenkijoje, Vokietijoje ir Izraelyje. N.Claesui teko dirbti su tokiais garsiais choreografais kaip Jo Strømgrenas, Ohadas Naharinas ir Yossi Bergas.

Didžiausia spektaklio kūrėjo aistra – kelionės, kurios ir įkvėpė šiam spektakliui. „Gamtos užterštumas sukrečiantis: ežerai ir pakrantės Indonezijoje palaidoti po šiukšlėmis, Kolumbijoje išdžiūvę kriokliai, pavojaus ženklai Kosta Rikos ežeruose. Mačiau visa tai savo akimis. Taigi, aš kaip menininkas noriu atkreipti į tai dėmesį. O menas – geriausia priemonė papasakoti kitiems apie tai, kuo tiki“, – sakė choreografas.

Spektaklis per futuristinius vaizdinius žiūrovus perkels į pasaulį be vandens – žydrojo aukso, kurį neatsakingai švaistome. „Spektaklio choreografija apipinta ne tik sudėtingais, bet ir puikiai atliktais judesių junginiais. Didelį dėmesį choreografas teikia fiziškumui, aukštiems šuoliams ir (pagirtinam) šokėjų sinchronui; visa tai kuria nepertraukiamą dinamišką ritmą. Spektaklio judesio stilistikos skalė labai plati: čia šalia aukštų pakilimų matomi ir kovų menus primenantys judesiai ar net įvairių genčių atliekamo lietaus šokio elementai. Taip spektaklis įgauna įvairiapusiškumo“, – rašė Viktorija Vaičiūnaitė.

Šokio teatro „Aura“ platforma „Ant „Auros“ batuto” sukurta siekiant suteikti jauniems choreografams galimybes dirbti su šio teatro trupe. Batutas – tai reikšmingas šuolis šokėjo biografijoje, simbolizuojantis savarankiško kūrėjo pasaulį, kuriame vizijos materializuojasi kitų atlikėjų kūnuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių