Į Vilnių atvyksta žaibiškai populiarėjanti JAV grupė

  • Teksto dydis:

Lapkričio 8 dieną Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta” vienintelį savo pasirodymą Lietuvoje surengs JAV sparčiai populiarėjantys „Tank and The Bangas”.

Sakoma, jog visi gimę Naująjame Orleane neišvengiamai turi talentą muzikai: ši grupė tai tik patvirtina, kurdama ypatingą įvairių stilių mišinį, kuris skleidžia itin unikalų skambesį.

Vos pradėję koncertinę veiklą, „Tank and The Bangas” susilaukė išskirtinio susidomėjimo anapus Atlanto. Visiškai išparduoti grupės koncertai tik įrodo, jog jų dainos pavergė gerbėjų širdis, tad atlikėjai nusprendė savo muziką skleisti plačiau ir surengti europinį turą. Šia proga pasisekė ir „Tamstos“ svečiams – Vilnius pažymėtas grupės koncertų žemėlapyje.

„Tank and The Bangas” jungia funk ir soul ritmiką, hiphopo poeziją bei rokerišką emociją, kurių visuma kuria nepaprastą muzikos spalvų paletę. Be to, ši analogų pasaulyje neturinti grupė jau yra laimėjusi apdovanojimų tokiuose prestižiniuose festivaliuose, kaip ,,RAWards”, ,,Offbeat Magazine", ,,Afropunk Festival” bei ,,NPR Music Tiny Desk Contest”.

Būdami scenoje, amerikiečiai žavi ne tik puikiomis melodijomis, ypač ryškiu stiliumi, bet ir smagios energijos kūrimu. „Tamstoje“ koncertuosiantis egzotiškas septynetas susideda iš: Tarriona Ball (vokalas), Norman Spence (klavišiniai), Joshua Johnson (mušamieji), Merell Burkett (klavišiniai), Etienne Stouflet (saksofonas), Albert Allenback (saksofonas / fleita) ir Jonathan Johnson (bosas).

T. Ball – bene labiausiai išsiskirianti grupės narė, savo sceninę veiklą pradėjusi nuo poezijos „slemų“, kurių nacionaliniuose čempionatuose ne kartą laimėjo pirmą vietą. Jos poetiški tekstai atsispindi ir grupės kūryboje, praturtintoje komedijos, ironijos ir teatrališkumo prieskoniais.

Neseniai Tarriona tapo „Grammy“ laimėtojos Norah Jones pritariančiąja vokaliste, su kuria pasirodė ir "The Tonight Show with Jimmy Fallon" laidoje. Be to, N. Jones vaidino pavasarį „Tank and The Bangas” kurtame miuzikle "Alice Lost".

Pasirodymas Vilniuje - didelio rudens turo po Europą dalis. Į Lietuvos sostinę „Tank and The Bangas” atvyks iš Švedijos, o po to keliaus į Airiją ir Jungtinę Karalystę.

„Tank and The Bangas” koncertas „NPR Music Tiny Desk Contest”: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių