I. Narkutė: dainos apie vyrus ir tėvynę

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą sostinės Kongresų rūmuose dainininkė Ieva Narkutė išpildė savo seną ir slaptą svajonę – surengti solinį koncertą su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. Pusę metų kurtas projektas sugulė į pusantros valandos ir 17-kos geriausių jos kūrinių programą. Kol kas suplanuoti tik du šie išskirtiniai koncertai (antras po kelių dienų vyks Kaune). Į abu pasirodymus parduoti visi bilietai.

„Vieną dieną svajonė pasibeldė į duris. Atidariau ir pro jas įėjo visas orkestras“, – taip prieš pusmetį su  kompozitoriumi Jievaru Jasinskiu kurdama savo dainų aranžuotes simfoniniam orkestrui kalbėjo Ieva.

Koncerto vakarą viskas vyko atvirkščiai – atsidarė durys ir į sceną išėjo I.Narkutė, o ten jos jau laukė visas simfoninis orkestras su dirigentu Ričardu Šumila priešakyje.

„Aš rašau apie dalykus, kurie patys svarbiausi gyvenime. Todėl mano repertuare yra kelios dainos apie Tėvynę, o visos kitos – apie vyrus“, – koncerto programą pristatė dainininkė ir pradėjo pasirodymą antrojo savo albumo tituline daina „Švelnesnis žvėris“.

Dainininkė scenoje pasirodė pasipuošusi ilgu baltu gobtuvu, kurį po kelių dainų nusimetė ir liko su pečius ir nugarą apnuoginančia vakarine sniego baltumo suknele – aliuzija į prieš keletą mėnesių vykusias vestuves.

Buvo šiek tiek neįprasta matyti Ievą stovinčią scenos centre, o ne tradiciškai sėdinčią prie pianino. Savo vietą prie instrumento ji užleido  pianistui Vyčiui Smolskui.

Pilnai gerbėjų salei Ieva pranešė ir naujieną – koncertas yra ne tik paprastas koncertas, bet ir naujojo jos albumo gimimo vieta. Koncertinis I.Narkutės ir LVSO albumas pasirodys maždaug po mėnesio. Jis taps trečiuoju dainininkės diskografijoje. ( 2014 m. pasirodė „Švelnesnis žvėris“, 2013 m. – „Vienas“.)

Koncerte skambėjo dainos iš abiejų albumų ir nauji dar niekam negirdėti kūriniai.  Žiūrovai išgirdo hitus: „Gerai gerai“, „Kaip taip gali būt?“, „Nedaryk kavos“,  „Skaidrės“, „Metų laikai“ ir t.t.

„Aš turiu vieną dainą, kurios nepadainuoti būtų lyg neduoti mylimajam šokoladinių saldainių, kuriuos jis labai mėgsta“, – savo garsiausią kūrinį „Raudoni vakarai“ pristatė I.Narkutė.

Daugelis pasakytų, kad būtent šiai dainai  I.Narkutė gali būti labiausiai dėkinga už tai,  jog šiandien pilnoms salėms rengia koncertus. Tačiau tai būtų tik maža dalis tiesos. Išgarsėjusi beveik atsitiktinai, kai 2010 metais „Raudonus vakarus“ pasirodymui pasirinko šokių ant ledo TV šou dalyvavę čiuožėjas P.Vanagas ir aktorė A.Ditkovskytė, ji nuėjo ilgą ir sudėtingą kelią iki valstybinio simfoninio orkestro už nugaros.  Ir turbūt daug didesnė tiesa būtų pasakyti, kad  ta sėkmė - joks atsitiktinumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių