Į Lietuvą atvykstantis „Sostų karų“ aktorius: scenarijų palikau dulkėti ant stalo

  • Teksto dydis:

Gruodžio 2-3 d. populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics“ dalyvausiantis aktorius Ianas McElhinney gali didžiuotis savo itin plačia biografija. Šiaurės Airijoje gimęs aktorius jau yra pristatęs 118-a vaidmenų. Tačiau tenka pripažinti, kad dauguma apie Ianas McElhinney sužinojo po aktoriaus pasirodymo pirmuose „Sostų karų“ (angl. „Game of Thrones“) sezonuose, Sero Barristano Selmy vaidmenyje.

„Atvirai pasakius, tik gavęs pasiūlymą vaidinti „Sostų karuose“ nežinojau, kad visa ši istorija taps tokiu fenomenu. Gavęs 800 puslapių scenarijų nustebau ir palikau šį dulkėti ant stalo“, – savo pažintį su serialu prisimena I. McElhinney. „Tiesa, vieną vakarą po darbo teatre, aš galiausiai jį atverčiau ir likau sužavėtas! Visas tas knygoje kuriamas pasaulis yra fenomenalus, istorija taip pat susiskaitė labai greitai. Tiesa, kiek nuliūdau supratęs savo lemtį. Prisimenu, filmavome penktą sezoną ir mano agentas atsiuntė naujausią scenarijaus dalį, kuri buvo neįtikėtinai trumpa. Išsyk supratau, kad mano dienos suskaičiuotos ir nutariau to paklausti pačių prodiuserių. Netrukus man paskambino serialo scenaristas Davidas Benioffas ir pasakė, kad mano dienos suskaičiuotos. Tiesa, jie patys buvo nustebę, kad aš tai supratau taip greitai“, –juokdamasis situaciją prisiminė aktorius. Savo dienas S. B. Selmy pabaigė nesulaukęs penktojo sezono vidurio.

I. McElhinney taip pat yra žinomas ir populiariosios „Žvaigždžių karų“ galaktikos filmų gerbėjams dėl savo vaidybos filme „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“ (angl. „Rogue One: A Star Wars Story“). „Žinot, o aš nesu didžiausias „Žvaigždžių karų“ gerbėjas ir esu matęs tik pačią pirmąją trilogiją. Vaidinti šioje visatoje yra ganėtinai keista – buvo kiek sunku priprasti prie specialiųjų efektų gausos. Įsivaizduokit, filmavimo aikštelėje yra tik aktoriai, o tik vėliau, post-produkcijos metu, kūrėjai viską apipavidalina“, – nuostabą reiškė I. McElhinney.

Šiuo metu aktorius ruošiasi dar vienam vaidmeniui fantastiniame filme – šįsyk jis įkūnys Val-El herojų seriale „Kriptonas“ (angl. „Krypton“). Serialas televizijos ekranuose pasirodys jau 2018-ais metais.

Šis aktorius turi dar vieną užslėptą talentą – režisūrai. 2014-ais metais I. McElhinney į Didžiosios Britanijos teatrus pristatė savo žmonos – Marie Jones – kūrinį „Akmenys jo kišenėse“ (angl. „Stones In His Pockets“). „Tokio projekto režisūra yra visiška atgaiva man pačiam ir tikrai yra gera tuo užsiimti. Man visuomet palieka įspūdį šilti spektakliai, kurie leidžia sujungti aktorių komandą kartu su publika. Kas gali žinoti, galbūt jau visai netrukus šis spektaklis taps meniniu filmu? „Sostų karuose“ vis dar gyvas aktorius Conleth Hill užsiminė, kad ir jam būtų visai įdomu prisijungti prie projekto“.

Aktorius bei režisierius I. McElhinney atvyksta į Lietuvą jau gruodžio 2-3 dienomis. Tai bus unikali galimybė ne tik susitikti, bet ir nusifotografuoti, taip pat gauti asmeninį I. McElhinney autografą. 

Daugiau informacijos internetiniame puslapyje. Bilietus į renginį platina www.tiketa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių