Gydytojai klounai dalysis patirtimi, kaip prajuokinti vaiką Palestinoje

  • Teksto dydis:

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami pažinti Palestinos juoko kultūrą ir gydytojo klouno darbo ligoninėje ypatumus, išgirsti istorijų iš pirmų lūpų, patirti šios šalies svetingumą skanaujant arabišką kavą.

Pasimatymas skiriamas rugsėjo 2 d. 19:00 val. „Menų spaustuvėjė“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius).

„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ kvietimu Lietuvoje svečiuojasi kolegos gydytojai klounai iš Palestinos. Kartu su lietuvių komanda jie dalyvauja patirties mainų programoje, kuria siekiama padėti Palestinos gydytojams klounams tobulėti ir plėsti veiklą Palestinos teritorijoje esančiose gydymo įstaigose.

Renginio metu bus pristatomos lietuvių ir palestiniečių gydytojų klounų darbo subtilybės, skirtinga patirtis šalies ligoninėse, humoro niuansai šalies kontekste. Po pristatymo bus galima gyvai pabendrauti su svečiais prie puodelio kvapnios kavos iš Betliejaus.

Palestinos gydytojų klounų apsilankymas Lietuvoje − tęstinis projektas. 2015 m. lietuvių gydytojai klounai svečiavosi Palestinoje.

„Grįžome su mintimi, kad sergantis vaikas Lietuvoje ir sergantis vaikas Palestinoje yra sergantis vaikas, o galiausiai – tiesiog vaikas. Jie visi pažįsta tam tikrus universalius kodus, o juokas – vienas jų“, – sako Viltautė Žemelytė,  „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ įkūrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių